Diari La Veu del País Valencià
La Inspecció de Treball porta Deliveroo als tribunals

La Inspecció de Treball ha decidit portar Deliveroo als tribunals per haver impugnat el dictamen que determinava que els riders són treballadors per compte alié i no autònoms. El judici se celebrarà el proper 25 de febrer a València. Així ho ha confirmat Intersindical Valenciana, organització que s’ha fet càrrec de la defensa dels repartidors des que es van decidir a portar el seu cas davant la Inspecció.

“La qüestió ací és demostrar que els riders són falsos autònoms”, ha explicat el membre d’Intersindical Marco Llerena, que assegurà que això és el que defensarà la Inspecció de Treball davant el jutge. Després de la victòria als tribunals del rider Victor Sánchez, Intersindical espera que el resultat d’aquest judici siga favorable als treballadors.

En el cas de Víctor Sánchez, la jutgessa va determinar que era un fals autònom, perquè va considerar provada la dependència dels riders amb l’empresa, ja que era Deliveroo qui decidia en quin horari treballava el repartidor cada setmana, donava instruccions “concretes” sobre com havia de realitzar-se i tenia en tot moment geolocalitzat el treballador, a qui podia demanar explicacions en qualsevol moment sobre el servei.

Segons ha explicat Llerena, la Inspecció s’ha vist en la necessitat de portar el cas als tribunals perquè des que es va modificar la llei les resolucions dictades per Treball eren executives i ara es poden recórrer. El sindicat calcula que més d’una dotzena de riders declararan contra l’empresa en el judici. La Inspecció de Treball de Madrid, que també va dictar una resolució favorable per als riders, ha portat el cas als tribunals.

Tal com posteriorment va fer la jutgessa, la Inspecció de Treball va al·legar en desembre de 2017 que la totalitat de treballadors de Deliveroo “presta serveis en condicions de voluntarietat, per compte alié, dependència i retribució, característiques bàsiques i fonamentals que defineixen la concurrència de relació laboral”. Per això, va instar l’empresa a abonar 160.000 euros en concepte de les cotitzacions a la Seguretat Social que no havia pagat a uns 120 treballadors que estaven o havien passat per l’empresa.

Comparteix

Icona de pantalla completa