Diari La Veu del País Valencià
Puig no afluixa la reivindicació sobre el finançament: Volem que la reforma es faça al més prompte possible

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha revelat aquest dijous que ha mantés una conversa amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre finançament autonòmic i ha afirmat que han d'”aproximar posicions”. “Volem que siga com més prompte millor perquè ja està liquidat el termini des de 2014 –ha afegit. És una realitat que no pot ajornar-se sine die. Una altra cosa és que no ens serveix qualsevol nou model, ha de ser un model que garantisca l’equitat entre els espanyols i la singularitat entre els territoris”, ha manifestat el cap del Consell.

Puig també ha assegurat als periodistes que “és irrenunciable que hi haja un nou model –de finançament–, perquè cal que s’acabe amb la injustícia que pateixen la Comunitat Valenciana i altres territoris, que s’acabe amb les profundes asimetries que existeixen a Espanya”.

Respecte a si exigirà alguna data concreta per a aprovar el nou model, el president de la Generalitat ha assegurat que exigeix que el plantejament de la comissió d’experts sobre finançament autonòmic “continue avançant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa