Diari La Veu del País Valencià
Global Omnium obrirà en gener una incubadora d’empreses a València

Global Omnium preveu obrir en gener una incubadora de 2.500 metres quadrats a la ciutat de València en la qual allotjarà al voltant de 20 startups especialitzades en alta tecnologia, amb les quals ja porta diversos anys treballant en el disseny o venda de productes i solucions tecnològiques a la resta del món que, en molts casos, van fins i tot més enllà del sector de l’aigua i són aplicables a un altre tipus d’indústries.

Aquest viver d’empreses, que se situarà darrere de l’Hospital Clínic, pretén ser un “entorn de generació d’idees” d’ambient motivador i futurista, un vertader ecosistema emprenedor per a crear nous productes i serveis, cosa en què Global Omnium va decidir invertir fa ja deu anys amb l’objectiu de ser “capdavanters des del punt de vista tecnològic”.

A més, la companyia tindrà presència també pròximament en l’antic edifici de l’Estació Marítima de la Marina, seu de l’Associació Valenciana de Startups, on portarà les empreses que tinguen èxit, de manera que puguen disposar d’un “aparador internacional” per a vendre a tercers.

Així ho ha avançat aquest dijous en roda de premsa Jaime Barba, director de sistemes de Global Omnium i responsable de la incubadora SIC PARVIS MAGNA de la companyia, centrada en la qualitat i en la cerca d’empreses i noves tecnologies que aporten valor al cicle integral de l’aigua.

El perfil d’aquestes empreses és “altament tecnològic” amb un component també de màrqueting i de negoci. La majoria no arriba als quatre anys de vida i estan integrades per gent jove molt qualificada i capaç d’eixir a l’exterior a “guanyar-se la vida”. Les últimes empreses emergents que s’han incorporat, Innovation Dron Systems i VANY Technology, són especialistes en desenvolupament de serveis basats en l’ús de vehicles aeris no tripulats, comunament coneguts com a drons.

La filosofia de Global Omnium és “donar primer perquè et donen després” i amb aquest mantra la seua estratègia es basa en “posar damunt de la taula un trosset de negoci” i proposar projectes, “reptes”, a aquestes empreses emergents perquè siguen elles les que els desenvolupen. Des de Global Omnium se’ls dóna un espai on treballar sense costos, així com el material necessari, a més de suport, experiència i aval si després volen anar a vendre a tercers. Per la seua part, les empreses aporten “capacitat d’innovació i obertura de mires”, ha assegurat Barba.

Per a la selecció d’empreses emergents, Global Omnium no convoca concursos amb terminis de temps. Segons Jaime Barba, eixos processos són “més lents” i no permeten veure “el que hi ha darrere”, és a dir, l’equip humà d’una empresa emergent. La seua intenció ara és donar a conéixer aquest treball que porta diversos anys realitzant amb joves emprenedors envers l’objectiu que noves empreses “vingen a buscar-nos i facen les seues propostes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa