Diari La Veu del País Valencià
Llíria retira la placa inaugural amb el nom de Zaplana del Museu Arqueològic

La Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Llíria (el Camp de Túria) ha ordenat la retirada de la placa situada en el Museu Arqueològic en què figurava el nom de l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana i que commemorava la inauguració de l’edifici en 2002.

En un comunicat, el consistori ha assenyalat que compta amb un acord plenari que insta a suprimir dels espais públics els elements commemoratius de persones implicades en casos de corrupció.

“Aquesta reacció institucional ve derivada de l’aplicació d’un acord plenari i de la detenció per un presumpte delicte fiscal, fa poques setmanes, i l’entrada a la presó provisional i sense fiança de qui va ser cap del Consell”, han indicat.

El ple de l’Ajuntament de Llíria va adoptar un acord en la sessió del 25 de febrer de 2016 en què s’establia “la revisió de totes les plaques commemoratives, o elements similars, que pogueren existir en espais públics de Llíria, i la retirada d’aquells en què s’esmenten persones implicades en casos de corrupció”.

Després de la seua aprovació, l’Ajuntament va eliminar les plaques de l’expresident de la Diputació Alfonso Rus al camp municipal de futbol i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la de l’expresident de la Generalitat José Luis Olivas a Ca la Vila i una de l’exconseller Serafín Castellano en les dependències municipals del Mercat, “per la seua presumpta implicació en casos de corrupció”, han agregat.

Segons les mateixes fonts, la Regidoria demanarà també “a les diferents administracions públiques que tenen delegacions a Llíria, així com a les entitats privades, que col·laboren amb el Consistori i adopten mesures similars”.

Comparteix

Icona de pantalla completa