Diari La Veu del País Valencià
El PSPV de Benidorm inicia els contactes per a una moció de censura contra l’alcalde

El grup socialista de Benidorm ha anunciat que iniciarà una ronda de contactes amb altres formacions de l’oposició municipal per a assolir els suports necessaris per a una moció de censura que desallotge de l’alcaldia el popular Toni Pérez.

El portaveu i secretari general de l’agrupació local, Rubén Martínez, ha explicat que ha expirat el termini de 48 hores que va donar la seua formació perquè tant l’actual primer edil com l’exalcalde, Manuel Pérez Fenoll, donaren explicacions de la seua suposada vinculació amb “el finançament, celebració i convocatòria d’un acte a Benidorm, el 28 de novembre de 2008, que es va pagar amb la caixa B de la trama Gürtel, tal com s’acredita en els fets provats de la sentencia d l’Audiència Nacional”.

En un comunicat, Martínez ha subratllat que aquestes explicacions no han arribat i els dirigents populars “s’han limitat a tirar pilotes fora sense assumir responsabilitats polítiques”. El portaveu socialista considera que els fets que va denunciar dimarts passat en roda de premsa “són prou greus com per a provocar un canvi de govern”.

Suports necessaris

En qualsevol cas, el PSPV necessita que tots els altres grups de l’oposició es posen d’acord per a traure endavant la censura. Actualment, el govern de PPCV i Ciutadans per Benidorm (CBM) té deu edils, mentre que els socialistes en sumen set.

Per a capgirar la situació política i sumar els 13 regidors de 25 que suposen la majoria absoluta, el grup socialista necessitaria obligatòriament el vot del regidor de Compromís Els Verds, els dos suports de Liberals de Benidorm i els tres vots de Ciutadans.

Compromís i els Liberals de Gema Amor, ja tenen experiència a governar en coalició amb els socialistes en la passada legislatura. Es dóna la circumstància que l’aversió que es professen Amor i l’alcalde és mútua, coneguda i manifesta, per la qual cosa sembla probable que els socialistes puguen sumar eixos vots.

No obstant açò, si Ciutadans no presta el suport dels seus tres edils els comptes no ixen. La formació taronja és la que ha permès al PPCV aprovar els pressupostos municipals en els dos últims exercicis i la que més poc inclinada es mostra a un canvi de govern.

Queden, per tant, els dos vots dels edils no adscrits. Amb un d’ells, Leopoldo Bernabeu, el PSOE no hi compta, i el vot de l’altre, Juan García –que va abandonar Els Verds–, és irrellevant si Ciutadans no dóna suport a la moció.

Comparteix

Icona de pantalla completa