Diari La Veu del País Valencià
El saqueig en la depuradora de Pinedo costa 10 anys de presó a Crespo, 9 a Morenilla i 12 a Cuesta

El saqueig de 24 milions d’euros en la depuradora de Pinedo (València), conegut com el cas Emarsa, ha deixat 10 anys de presó per a Enrique Crespo, exvicepresident popular de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident de l’entitat, i altres 9 anys per a José Juan Morenilla, exgerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (Epsar).

Així consta en la sentència, donada a conéixer aquest divendres, que es dirigeix contra les 24 persones que s’han assegut al banc dels acusats per la peça principal del cas Emarsa i que va quedar vista per a sentència el passat mes de desembre després de set anys d’investigacions. La resolució pot ser recorreguda.

Entre altres condemnats pel frau es troba l’exgerent d’Emarsa, Esteban Cuesta, a qui s’han imposat 12 anys i mig de presó, la condemna més alta, mentre que per a Ignacio Bernácer, excap d’Explotacions d’Epsar, després d’aconseguir un acord amb la Fiscalia i retornar part dels diners saquejats, la pena s’ha quedat en 3 anys i sis mesos de presó. A l’empresari Jorge Ignacio Roca, únic a la presó per aquest procediment, se li han fixat 6 anys i un dia, segons ha pogut saber Europa Press.

Recuperar els diners

La vicepresidenta del Consell s’ha referit a la sentència minuts després que es fera pública amb especial atenció a la “recuperació dels diners furtats”.

“Quan vaig dir això a les Corts vaig tindre una topada amb l’alcaldessa de València perquè deia que ningú furtava diners. Ara resulta que sí”, ha recordat Mónica Oltra. La número dos del Consell s’ha compromés a treballar “per a recuperar cada cèntim”.

“No hi ha àmbit de gestió on no es muntara una trama. La recuperació d’eixos diners que no haurien d’haver desaparegut mai ha de servir per a fer polítiques per a les persones i no per a la vida d’un partit”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa