Diari La Veu del País Valencià
Rafael Sanz-Espert, nou director de la Banda Municipal de València

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello ha avançat aquest divendres que el nou director titular de la Banda Municipal de València serà el valencià Rafael Sanz-Espert, “un dels directors valencians més destacats, valorats i reconeguts a nivell nacional i internacional i que, a més, coneix molt bé la nostra Banda Municipal, ja que ha format part d’ella durant molts anys com a professor”, ha manifestat la també presidenta del Palau de la Música de València.

Tello ha anunciat el cessament oficial de Fernando Bonete Piqueras com a director titular de la Banda Municipal de València, tal com ha avançat Diari La Veu aquest divendres. El director d’Albacete ha ocupat el càrrec des del passat 2 de maig del 2012 fins a aquesta setmana. La regidora ha agraït la tasca, dedicació i professionalitat de Bonete en els seus anys com a titular i ha manifestat que la Banda Municipal “com qualsevol formació musical necessita un canvi en la seua direcció per a desenvolupar nous projectes, noves directrius artístiques”.

Així doncs, Rafael Sanz-Espert (Llombai, 1960) ha sigut titular de la Banda Municipal de Bilbao i membre del WASBE Board of Directors. Ha dirigit l’Orquestra de València i altres formacions com The U.S. Army Band and Orchestra (Washington DC), Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid, Orquesta Sinfónica Nacional de Paraguay, Banda Sinfónica de Córdoba (Argentina), Banda Sinfônica do Estado de São Paulo, Orquesta de Sopros Brasileira, Symphonic Wind Orchestra of University of Duluth, Intercollegiate Honor Band of the CBDNA, Twin Ports Wind Orchestra i Grand Symphonic Winds Minnesota. Així mateix, dirigeix en els festivals Midwinter Clinic (Minnesota) i Midwest Clinic (Chicago).

El nou titular de la Municipal de València compta amb una extensa discografia en la qual destaquen les gravacions realitzades amb la Banda Sinfónica Municipal de Madrid, Banda Municipal de Bilbao, Royal Northern College of Music de Manchester, Cor de l’Orquesta Nacional de España, Spanish Brass Luur Metalls, entre altres. Como a pedagog imparteix cursos als Workshops a Berklee València i classes magistrals a Berklee College of Music de Boston, a més de conferències a la Universitat del País Basc, Sala Villalobos (Tatuí) i el Seminari Ibero-Americà d’Educação Musical d’Inclusão Social (Sao Paulo). A més rep, en qualitat de director, premis nacionals i internacionals i cinc mencions d’honor. En l’actualitat és director artístic del Congrés Iberoamericà de Directors, Compositors i Arranjadors i membre del Consell d’Administració de la Societat d’Artistes AIE i director titular de la Banda Sinfónica Municipal de Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa