Diari La Veu del País Valencià
Sánchez establirà les bases d’un nou model de finançament però veu inviable tancar un acord en aquesta legislatura

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intentarà “establir les bases” d’un nou model de finançament autonòmic en aquesta legislatura, però assumeix que no podrà tancar un acord definitiu en els dos anys que, com a màxim, queden fins que decidisca convocar eleccions generals.

Així ho ha precisat aquest divendres la portaveu de l’Executiu i ministra d’Educació, Isabel Celaá, després de les queixes de les diferents comunitats autònomes, també les governades pel PSOE, a la renúncia per part de Sánchez a aconseguir un acord en aquesta matèria en el que resta de legislatura, quan des de l’oposició no va deixar d’urgir Mariano Rajoy perquè posara una proposta sobre la taula.

Celaá ha remarcat com d'”honest” resulta el gest de Sánchez quan especifica “el que pot fer en el temps que té previst governar i el que deixa per a un altre moment”.

En qualsevol cas la portaveu ha recordat que el president espanyol s’ha compromés a millorar els aspectes del finançament autonòmic “més peremptoris” per a cada territori una vegada culmine la ronda amb els diferents presidents autonòmics.

Comparteix

Icona de pantalla completa