Diari La Veu del País Valencià
Un congrés reuneix a València més de 200 docents i investigadors sobre innovació i creativitat artística

València es convertirà en la capital de la investigació i creativitat artística entre els dies 27 i 29 de juny amb la celebració del I Congrés Internacional de Creativitat Artística (CICREA) i el II Seminari Internacional d’Investigació en Educació Musical (SIEM) que organitza la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport junt amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), l’Ajuntament de València, la Universitat de València i la col·laboració de Berklee College of Music València, la Fundació Daniel i Nina Carasso i la Universitat Politècnica de València.

Las Naves serà l’epicentre de les jornades que tenen com a objectiu posar en comú les últimes investigacions en educació musical i artística perquè es puguen aplicar de manera pràctica en els diferents centres de formació tant reglats com no reglats així com en les escoles de música de les societats musicals.

En aquestes sessions hi participaran més de 200 experts i investigadors dels àmbits musical, educatiu i artístic i es faran més de 40 presentacions on assistiran personal docent de 8 països diferents. “Estem molt satisfets d’acollir a València aquest congrés, que fa dos anys va començar a Palma de Mallorca de la mà de la Universitat de les illes Balears. Durant 3 dies la ciutat es convertirà en la capital de la investigació i la innovació en educació musical i creativitat artística i comptarà amb aportacions de grans referents internacionals”, han declarat Remigi Morant i Adolf Murillo, directors de SIEM-CICREA València 2018.

Per al secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, “el congrés SIEM/CICREA esdevé una oportunitat per al professorat valencià per a formar-se amb les principals referències internacionals en matèria d’innovació i creativitat artística. Un professorat que serà àmpliament representat, des de les etapes d’Educació Infantil fins a la universitat passant per les escoles de música, i que presentarà les seues experiències i investigacions entorn de la creació a l’aula”. “Aquest congrés/seminari s’enquadra en les línies formatives desenvolupades per l’àmbit d’assessorament artisticoexpressiu dels CEFIRE i treballa des d’aquesta perspectiva en el disseny de la formació per al professorat”, ha recordat Soler.

Programa d’activitats

Durant tres dies, els assistents podran gaudir de conferències de referents de la innovació educativa en l’àmbit musical, com ara el professor Evangelos Himonides de L University College de Londres; Andrea Giráledez, de la Universitat de Valladolid; Óscar Odena, de la Universitat de Glasgow, o María Acaso, de la Universitat Complutense de Madrid.

A més, el programa comptarà amb altres conferències com les de María Martínez Iturriaga, directora executiva del campus de Berklee a València, o Krystal Banfiel, directora del programa Berklee’s City Music’s.

També destaquen la presència de Silvia Schwarzenbach, coordinadora de l’àrea d’investigació sobre salut i malalties professionals en músics de la International Society for Music Education (ISME), i de Martin Kieffer, director del Conservatori Superior de Música Juan R. Pérez Cruz de Junín, Buenos Aires. Així mateix, es duran a terme una sèrie de tallers formatius fets per experts com ara Segni Mossi, Stefano Scarani i Adolf Murillo.

El congrés conclourà amb una taula redona al voltant de la investigació, la creació i l’aprenentatge a les escoles de música amb les intervencions de Maravillas Díaz, de la Universitat del País Basc; Noemy Berbel, de la Universitat de les illes Balears, i Remigi Morant, de la Universitat de València i vicepresident de l’FSMCV.

Comparteix

Icona de pantalla completa