Diari La Veu del País Valencià
Podem denuncia que el Consell Jurídic Consultiu va pagar entre 2003 i 2006 més de 13.000 euros al director del màster de Cifuentes

La portaveu adjunta de Podem en les Corts Valencianes, Fabiola Meco, ha denunciat aquest dissabte que el Consell Jurídic Consultiu (CJC) “va pagar de 2003 a 2006 a Enrique Álvarez Conde, director de màster de l’expresidenta de Madrid Cristina Cifuentes, un total de 13.659 euros en concepte de direcció i coordinació d’obres jurídiques”. En resposta a una pregunta de la diputada, l’òrgan consultor ha informat de les seues relacions jurídiques amb Álvarez Conde, “actuant aquest sempre a títol individual”, detalla Podem en un comunicat.

En concret, al director del màster es va encarregar la direcció i coordinació de l’obra Comentaris a la Constitució Europea, que va tindre lloc al novembre de 2003 per 12.000 euros. Segons el contracte a què ha tingut accés la formació, es van abonar dos pagaments de 6.000 euros, el 24 de novembre de 2003 i el 27 de desembre de 2004. Des de la formació morada recorden que el Consell Jurídic Consultiu va estar presidit per Vicente Garrido des de 2003 fins que va cessar en 2016 i que aquest va ser director de la tesi de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps.

Davant aquest fet, la diputada de Podem ha reivindicat que “les institucions no estan per a posar-les al servei dels amics” i ha subratllat que “Garrido haurà d’explicar per què va pagar més de 13.000 euros a Álvarez Conde per a fer un llibre sobre una norma inexistent, perquè, com tothom sap, la Constitució Europea no existeix”.

En la informació sol·licitada per Podem també consta que se li va abonar, en concepte de compensació per despeses i després de la presentació de les factures justificatives oportunes, la quantitat de 415,4 euros el 24 de novembre de 2003. Aquesta obra va ser publicada per l’editorial Tirant lo Blanch en 2013.

També hi ha un capítol titulat ‘Personalitat jurídica de la UE en la Constitució Europea’, que es va publicar en l’obra anteriorment citada i pel qual se li van abonar 600 euros el 16 de juliol de 2004.

Altres dels seus treballs van ser la dissertació ‘La legislació bàsica estatal com a paràmetre de la validesa de la normativa autonòmica’ i el posterior debat en el marc de les jornades organitzades pel CJC, sota el títol ‘La intervenció dels consells consultius en l’elaboració de la llei i reglaments’, el 18 de novembre de 2003. El preu abonat a Álvarez Conde per aquesta actuació va ser de 600 euros, el 22 de desembre de 2004.

En la Memòria del Consell Jurídic de 2004 apareix la referència a la conferència pronunciada pel catedràtic, publicada en el número 2 de la Revista Espanyola de la Funció Consultiva editada per l’òrgan. El director del màster de Cifuentes va tindre una intervenció com a ponent en la jornada entorn de l”Informe del Consell d’Estat sobre la reforma de la Constitució’, organitzada pel CJC el 6 de març de 2006. L’import abonat per aquesta actuació va ser de 600 euros, pagats un dia després. També consten 44 euros abonats en concepte de compensació el 15 de març de 2006.

Comparteix

Icona de pantalla completa