Diari La Veu del País Valencià
Cospedal: Defensaré l’antic Regne de València perquè no siga una extensió dels Països Catalans

La candidata a presidir el PP María Dolores de Cospedal ha afirmat aquest dissabte a Castelló que defensarà la “unitat d’Espanya” i treballarà per a defensar “l’antic Regne de València” i “evitar que Castelló, València i Alacant” siguen una “extensió dels Països Catalans” com “pretenen els independentistes catalans”.

L’exministra de Defensa ha fet aquestes declaracions en un acte amb militants a Castelló, a l’arribada del qual s’ha trobat amb un altre dels candidats, José Ramón García Hernández, qui aquest dissabte ha compartit també un esmorzar amb militants. Cospedal ha dit que el procés de primàries és “un moment crucial” per al seu “partit i per a Espanya” perquè tenen “una responsabilitat com a partit de govern, encara que per una moció de censura injusta amb el suport d’independentistes i Bildu ens hagen tirat”.

Ha afirmat que es presenta a aquest procés perquè creu que en el seu “ADN està la defensa de la unitat d’Espanya, de la nació, i de les peculiaritats de cadascun dels territoris que la integren”. La candidata ha indicat que venia de Barcelona d’un altre acte de campanya i ha afirmat que “hi ha una cosa que des del PP no s’ha consentit i no es pot consentir”. Per això s’ha compromés a treballar perquè “deixe d’ocórrer que alguns pretenguen que Castelló, València i Alacant siguen una extensió dels Països Catalans”.

En aquest sentit, ha sostingut que “només el PP s’ha enfrontat a això”, i aquest serà “un dels compromisos” que defensarà “amb dents i ungles: la peculiaritat i la idiosincràsia de l’antic Regne de València, de Castelló, de València i d’Alacant”.

Cospedal ha indicat que és una “vergonya” que TV3 estiga entrant al País Valencià “per a estendre eixe aparell de propaganda de difamació i de segregació de Catalunya”. La candidata ha asseverat que quan es va aplicar l’article 155 de la Constitució havien d'”haver intervingut TV3 però Mariano Rajoy no ho va fer perquè volia anar acompanyat d’altres partits polítics, que després han criticat tant el PP: el PSOE i Ciutadans”.

Pel que fa a la llengua, Cospedal ha assegurat que defensen les llengües “de tota Espanya, que en té moltes, però també la que és comuna de tots amb la mateixa força” i ha dit que també defensaran el valencià,”que no és català”, cosa que “el president de la Generalitat hauria de recordar de tant en tant”, ha subratllat.

D’altra banda, ha afirmat que el PP ha “tret Espanya de la crisi” i ha governat i conegut casos de corrupció que “han indignat profundament els militants del PP”, que els han “fet mal” i els “han perjudicat moltíssim en els vots”.

Però, ha defensat que “hui i fa temps ja tots els que havien d’estar fora del PP ho estan i molts d’ells on havien d’estar: en la presó” i ha sostingut que “ningú” li “donarà lliçons de lluitar contra la corrupció” i que la seua gent “té el mateix dret de presumpció d’innocència que la resta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa