Diari La Veu del País Valencià
Habitatge cedeix una segona vivenda a la Fundació Rais per a acollir persones sense llar

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha cedit un segon habitatge a la Fundació Rais per a continuar amb un programa social dirigit a traure del carrer persones sense llar.

Fa dues setmanes, la Conselleria va entregar a la Fundació Rais un habitatge per a iniciar el projecte ‘Housing First’, que desenvolupen les conselleries d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, en col·laboració amb l’Ajuntament de València i la Fundació Rais. Ara, se cedeix de forma temporal un segon habitatge per a ampliar aquest programa que consisteix a dur a terme una sèrie de mesures que permeten acabar amb la situació de persones sense llar cròniques, posant a la seua disposició habitatges i personal tècnic.

La directora general d’EVha, Helena Beunza, ha destacat la importància d’aquest programa integral, ja que “atén les necessitats habitacionals d’aquestes persones, per a les quals l’estabilitat en l’allotjament és fonamental i a les quals també se’ls dóna un suport professional que els ajuda a cobrir les seues necessitats, reconduir la seua vida i aprofitar aquesta oportunitat”.

Rais és una fundació que naix en 1998 i treballa per a la integració de les persones més excloses, principalment persones sense llar i immigrants amb alt grau d’exclusió. El programa requereix el seguiment d’alguns compromisos bàsics, com acceptar una visita periòdica, contribuir a les despeses de l’habitatge si es disposa d’ingressos, tindre bones relacions de veïnatge i participar en l’avaluació externa del programa.

Rais és la primera organització que desenvolupa aquesta metodologia a Espanya i l’experiència en altres llocs demostra que aquest model resulta molt eficaç. Amb el temps, les persones que participen en el projecte milloren la seua qualitat de vida, la seua relació amb l’entorn i la seua salut. A més, en tractar-se de persones que viuen al carrer, aconsegueixen augmentar la seua sensació de seguretat i de sentir-se que no estan sols.

Comparteix

Icona de pantalla completa