Diari La Veu del País Valencià
José Luis Bayo o descarta acudir als tribunals si no és informat de per què s’han invalidat els seus avals per a presidir el PP

L’expresident de Noves Generacions del PPCV i precandidat a la presidència del partit, José Luis Bayo, ha informat aquest diumenge que “no descarta” acudir als tribunals si no se l’informa de quines “irregularitats” han invalidat els seus avals, després que aquest divendres el president de la Comissió Organitzadora, Luis de Grandes, explicara que part dels avals presentats per Bayo “no eren correctes” pel fet que els seus signants no estan al corrent en el pagament de la seua quota d’afiliats.

L’aspirant a liderar el partit ha denunciat que se li va comunicar “la possible existència d’efectes formals en els avals aportats” a la seua candidatura, sense indicar-li “quants d’ells sustenten irregularitats i quants no, ni si compleix amb els 100 avals indispensables per a mantindre la candidatura”. “Crec que el Comité s’atrinxera davant la Llei de Protecció de Dades”, ha assenyalat.

Així ho ha explicat Bayo davant de la seu del PPCV a València que, segons ha denunciat, “no li han obert la seu” ni li han deixat “la sala de premsa del partit”, cosa que li ha causat “estupor”. Bayo ha sol·licitat que “de forma immediata” es proclame com a “vàlida” la seua candidatura a la presidència del PP i que el personal administratiu del partit trasllade al Comité quines són les irregularitats que s’han comés. “De bona fe espere que siga un error administratiu”, ha manifestat referent als problemes amb els seus avals.

D’igual manera, ha sol·licitat que aquesta informació se li trasllade de forma “fefaent”, ja que “sens dubte” ha complit “tots els requisits per a la proclamació” de la seua candidatura “en concordança i en compliment dels estatuts del partit”, ha asseverat.

Així mateix, ha reclamat que “es realitze una auditoria interna davant la fe d’un notari que valide que la data de la presentació dels avals de tots i cadascun dels candidats, sota certificació bancària, i que aquestos avals estan al corrent dels seus pagaments i de les quotes corresponents com a afiliats al partit”.

En el cas que s’hagen “comés irregularitats a l’hora de proclamar les altres candidatures”, l’aspirant ha sol·licitat, “de forma immediata, la interrupció de l’actual procés electoral i la convocatòria d’un nou procés en les mesures cautelars que procedisquen”. Al mateix temps, ha reivindicat “un partit veritablement democràtic que no pose barreres a cap candidat que vulga representar amb dignitat el càrrec de president i a tots els afiliats que volen donar-li suport”.

D’altra banda, ha criticat que les seues suposades irregularitats es filtraren als mitjans “fins i tot abans de comunicar-ho oficialment”, cosa que “va causar un greu perjudici” a la seua candidatura. “Com es pot filtrar des de la seu a la premsa, televisió i mitjans de comunicació que la meua candidatura contenia falses irregularitats la qual cosa s’ha publicat abans que se’m comunicara oficialment?”, s’ha preguntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa