Diari La Veu del País Valencià
Podem considera insuficient la política de lloguer social del Consell

El diputat de Podem, Antonio Montiel, ha registrat en les Corts una interpel·lació per a conéixer quines accions ha dut a terme la conselleria d’Habitatge per a complir les directrius aprovades sobre la consolidació i l’ampliació d’un parc públic d’habitatge que contribuïsca a donar solució als problemes d’accés a l’habitatge de famílies i joves.

Montiel ha indicat mitjançant un comunicat que Podem ha defensat “des de l’inici de l’Acord del Botànic la necessitat d’actuar en matèria de política d’habitatge i especialment en matèria de lloguer social”. Així mateix, ha afegit que “sense una política pública decidida en matèria de lloguer social, la nova bombolla immobiliària que s’està produint agreujarà els problemes d’accés a un habitatge digne a desenes de milers de famílies i joves que aspiren a la seua emancipació”.

Montiel ha apuntat que “en el pressupost de 2018 es van introduir mesures pressupostàries per a poder posar en el mercat de lloguer 1.000 habitatges a l’any a preus assequibles i la Conselleria anuncia després de sis mesos l’eixida al mercat de sols 120” i assegura que a Podem els “sembla clarament insuficient”.

Els 120 habitatges per a lloguer social anunciats per la Conselleria, ha agregat, “són tan sols una part d’aquelles que, estant rehabilitades o construïdes des de fa anys, romanien tancades”. “El canvi de règim de venda a lloguer, va ser possible gràcies a una esmena pressupostària de Podem. Però continua sent insuficient. Per això, ha advertit que urgeix traure la convocatòria per a compra d’habitatge a particulars per a la seua reforma i posada en lloguer”, ha agregat.

Sobre l’anunci del Consell de cedir sòl públic a les cooperatives sense ànim de lucre amb l’objectiu de construir habitatges en règim de lloguer, Montiel ha indicat que “és una bona notícia facilitar l’entrada del món cooperatiu en la política d’habitatge”, però ha advertit que “apostar únicament per la nova construcció d’edificis per a lloguer posposa la solució a més de dos anys i per a llavors la bombolla immobiliària pot haver acabat amb les esperances de la ciutadania per a accedir a un habitatge digne en condicions assequibles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa