Diari La Veu del País Valencià
El TSJ condemna de nou el govern del PP per no facilitar documentació a Compromís

Redactaveu / València.

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha emés una nova sentència que condemna el Consell per vulneració de drets fonamentals dels diputats de Compromís. Es tracta de la cinquena sentència del tribunal contra el govern del PP per negar-se a facilitar a Compromís documentació, en aquest cas la relativa a les factures i resta de justificació de les despeses dels projectes de reforma de col·legis finançats per la Unió Europea. El TSJ valencià obliga amb aquesta sentència el govern del PP a facilitar tota la documentació reclamada.

Segons assenyala la diputada de Compromís, Mònica Oltra, “El Banc Europeu d’Inversions va finançar el programa Crea Escola destinat a la renovació d’escoles d’educació primària, secundària i de formació professional del País Valencià, amb un total de 300 milions d’euros. Actualment hi ha múltiples escoles, que formen part del programa Crea Escola, que no han estat ni construïts ni rehabilitats, tot i que es va rebre el finançament per part del BEI i que els terminis d’execució van culminar fa anys”.

Per a Oltra “la sentència és necessària perquè el Govern valencià d’una vegada per totes deixe de vulnerar els drets constitucionals dels diputats d’aquesta cambra. A més, és necessària perquè tinguem transparència sobre què ha passat amb els diners que la Unió Europea va enviar perquè s’arreglaren i remodelaren col·legis que ho necessiten, que estan en barracons, en condicions que ni tan sols són salubres en alguns casos, ni segures en altres”.

“Estem parlant d’uns 300 milions d’euros que el Govern valencià va rebre de les institucions europees i que, com denuncien els pares i mares d’alumnes de determinats centres que havien de ser reformats amb eixos diners, mai han aplegat als col·legis. On estan eixos diners? En què s’han emprat? No ho sabem i eixe era el motiu de les nostres peticions de documentació al Consell, que ens donaren les factures i la relació de despeses que havien realitzat amb els diners de la Unió Europea que estaven destinats als col·legis en males condicions”.

En octubre de l’any passat, Compromís ja va presentar una denúncia davant l’Oficina Antifrau de la Unió Europea perquè s’investigara el destí dels fons del Banc Europeu d’Inversions rebuts per la Generalitat Valenciana per a la construcció i rehabilitació de centres escolars. Compromís anuncia que aportarà a la Unió Europea la documentació que obliga el Consell a lliurar per ajudar perquè es depuren responsabilitats per la presumpta mala utilització de fons públics.

“Amb aquesta sentència, la consellera Maria José Català té l’honor d’haver sigut condemnada tres voltes pel TSJ valencià per vulnerar drets fonamentals dels diputats en ocultar informació. La senyora Català és en aquest moment la consellera més condemnada per incomplir la Constitució”, ha conclòs Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa