Diari La Veu del País Valencià
Joan Ribó declara com a imputat per negar al PPCV l’expedient de l’enquesta fallera

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat “molt tranquil” aquest dilluns després de declarar com a investigat arran d’una denúncia d’un assessor del PPCV per negar a l’oposició la informació que li sol·licitava perquè creu que la causa té “una clara voluntat política”.

Així s’ha pronunciat Ribó a les portes de la Ciutat de la Justícia de València, després de comparéixer al Jutjat d’Instrucció número 9 per presumptes delictes de prevaricació i impediment de l’exercici dels drets cívics. El jutjat va obrir diligències i va citar-lo després de la denúncia de l’assessor del PPCV Luis Salom per negar a l’oposició l’expedient de l’enquesta sobre les Falles.

A l’eixida dels jutjats, Ribó ha explicat que ha respost a les preguntes del jutge i el fiscal, però ha rebutjat fer el propi amb les acusacions, tant de l’assessor municipal, com dels regidors del PPCV en l’Ajuntament de València i de la secció autonòmica del partit. L’alcalde s’ha negat a respondre a aquestes parts perquè considera que estan fent una “utilització espúria” de la Justícia. “El jutge ha de decidir, però estic molt tranquil perquè és un tema que està molt clar”, hi ha afegit.

“Intenten demostrar davant la societat una cosa impossible: que tots som iguals”, ha explicat abans de recordar que l’assessor del PPCV que va presentar la denúncia està investigat pel presumpte ‘pitufeig’ del cas Taula, el suposat blanqueig de capitals dut a terme pel grup municipal popular.

A més, ha posat en relleu que Salom ja ha presentat al voltant d’una vintena de denúncies contra membres del govern local: “Fins ara, totes arxivades i espere que aquesta també”.

No dimitirà

Ribó ha defensat que es tracta d’un afer “administratiu” i ha assegurat que “en cap moment” s’ha plantejat dimitir. També ha destacat que els actuals secretaris del consistori, “els responsables de donar validesa jurídica a les decisions de l’alcalde i els regidors”, són “els mateixos que estaven quan governava el PPCV”. “Es pot haver equivocat el secretari? Jo crec que no, sincerament”, ha agregat.

També ha assenyalat que es va negar la informació sol·licitada pel grup popular perquè “el reglament preveu que en alguns casos es pot retardar quan, per exemple, no està acabat un expedient” i ha explicat que en aquest cas es va fer així “per a facilitar la defensa davant d’una denúncia de l’Agència de Protecció de Dades”.

Flagrant negativa sense justificació

Després de Ribó, l’advocat del PPCV, Jorge Carbó, ha explicat davant els mitjans que demanaran noves diligències i que presten declaració tant el secretari del consistori com el regidor delegat perquè “l’alcalde diu que no té cap informació”.

El lletrat ha criticat que “no hi ha cap justificació perquè es retarde l’accés a un expedient electrònic” del qual “només cal facilitar les claus d’accés”.

“No té cap sentit; ell deia que no volia desvetlar l’estratègia de defensa de l’Ajuntament quan l’escrit d’al·legacions davant Protecció de Dades ja estava presentat i l’estratègia ja era coneguda per l’òrgan administratiu”, ha valorat, per la qual cosa considera que l’alcalde “no va voler facilitar la informació al grup municipal popular per a evitar que poguera fer una labor d’oposició”.

Igualment, ha dit que no comparteix l’opinió de Ribó sobre el fet que la denúncia cerca fer veure que tots són iguals: “És una opinió personal que no compartisc. Hi ha una flagrant negativa sense justificació”. Carbó ha negat que es tracte d’una qüestió administrativa: “És penal i [Ribó] ha declarat com a investigat per decisió del jutge instructor, que si ho haguera vist administratiu ho hauria rebutjat”, ha conclòs.Jo

Comparteix

Icona de pantalla completa