Errades ortogràfiques de la Falla de l’Ajuntament

Des d’ACICOM “agraïm la ràpida resposta i rectificació i animem la ciutadania a reclamar el correcte ús del valencià”
15 març 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

Gràcies a la denúncia feta per ACICOM, han sigut corregides en part, les greus errades ortogràfiques de la Falla del Moisès de la Plaça de l’Ajuntament, sent les 0,30h. del dia 15 de març de 2014. “No és que hagen posat  DECÀLEG DEL VALENCIA C.F. noooo, no és això, han rectificat i ja han posat EL DECÀLEG DEL VALENCIÀ”.

Des d’ACICOM “agraïm la ràpida resposta i rectificació i animem la ciutadania a reclamar el correcte ús del valencià”. Tanmateix “fem una crida a les entitats i institucions que han de vigilar i garantir l’ús adequat de la nostra llengua”.

“Exigim que es corregisquen finalment en aquesta falla totes les errades pendents, com posar l’accent a Valencià que figura a la portada de les taules de la llei que porta el Moisès a l’aixella”
“Exigim també que s’apliquen les normes de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, segons contempla el nostre Estatut d’Autonomia,  a tots els monuments fallers i a totes les comunicacions del món de les falles, per tal d’aconseguir normalitzar el valencià i aconseguir un major i correcte ús de la nostra llengua”.

“Creiem que l’acció realitzada per ACICOM ha servit per corregir una greu errada que avergonyia les persones que habitualment utilitzem el valencià i especialment els milers de persones joves i de la infància que han estudiat o estudien en valencià. Des de la Plataforma de Drets Lingüístics a la qual pertanyem, continuarem dedicant els nostres esforços per usar i respectar la llengua, a la vegada que promocionar i fomentar el seu ús normalitzat”.

 
next