Diari La Veu del País Valencià
Les primàries del PP punxen el cens unflat dels populars valencians: tan sols 9.352 afiliats votaran el successor de Rajoy

Un total de 9.352 afiliats del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) s’han inscrit per a participar en les primàries en les quals s’elegirà el nou president del partit. Una xifra que representa al voltant del 10 per cent del cens d’afiliats totals del PP. Per demarcacions, en la de València s’han inscrit 3.856 militants, en la d’Alacant han sigut 3.896 i en la de Castelló 1.600, segons han indicat a EFE fonts del partit.

Les xifres oferides pel mateix Partit Popular reflecteixen la diferència existent entre les persones que votaran en la primera volta de les primàries del partit i el gruix de militants del qual es vantaven els populars valencians mesos i anys enrere. Les dades revelen que dels 140.000 afiliats que suposadament té el PPCV menys de 10.000 participaran en aquest procés intern.

El termini perquè els afiliats s’inscrigueren i pogueren votar en les primàries, en les quals es triarà el substitut de Mariano Rajoy, va finalitzar aquest dilluns i el requisit per a poder fer-ho era estar al corrent de les quotes del partit. La diferència entre els afiliats que votaran i els que PPCV donava com a xifra oficial fa pensar que molts dels suposats militants no pagaven quotes cosa que propiciava l’existència d’un cens unflat.

Els militants inscrits podran votar els candidats que s’han presentat en les primàries del pròxim 5 de juliol –procés que per primera vegada celebra el PP–, encara que l’elecció final correspondrà als compromissaris del partit en un congrés que se celebrarà el 20 i 21 de juliol i on la federació valenciana serà la segona en nombre de compromissaris.

En les primàries que el PPCV va celebrar l’any passat, on Isabel Bonig va ser elegida presidenta del partit, es van inscriure un total de 8.690 afiliats (el 6% del cens), d’ells 4.276 a la demarcació de València, 3.052 en la d’Alacant i 1.362 en la de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa