Diari La Veu del País Valencià
L’Assemblea Feminista de València denuncia que ha rebut 12 multes pel 8M que sumen més de 6.000 euros

L’Assemblea Feminista de València ha denunciat aquest dimarts l’arribada de 12 multes a dones que es van manifestar el passat 8 de Març. Per ara, les multes rebudes pel moviment feminista sumen més de 6.000 euros.

El col·lectiu ha convocat dues accions com a “resposta antirepressiva”. La primera, aquest dimarts al migdia davant el Rectorat de la Universitat de València. Segons expliquen “aquest és un dels espais on la Policia Nacional es va imposar per a evitar que les dones es concentraren i es manifestaren pel 8M i on es van produir moments de tensió que han servit perquè els cossos de seguretat hagen interposat multes a algunes de les manifestants“. El segon acte tindrà lloc aquest dijous a les 13h davant la Delegació del Govern espanyol.

L’Assemblea Feminista de València assegura que ha rebut multes de 200 euros “per demanar a un policia que em parle en la meua llengua” i multes de 601 euros “per ocupar els carrers en una vaga legal”, “per informar en piquets informatius en una vaga legalment convocada” i “per queixar-nos de la violència policial aplicada sobre els nostres cossos”.

El moviment feminista de València denuncia que tres mesos després del 8M està rebent multes administratives emparades “sota l’antidemocràtica i patriarcal llei mordassa, que vulnera drets fonamentals com ara la llibertat d’expressió” i afegeix que “la llei només s’aplica quan i com convé a l’ordre del poder establert”.

Des de l’Assemblea “volem assenyalar l’estructura patriarcal i capitalista que s’amaga darrere”. “Davant d’un moviment feminista sòlid, que va donar una lliçó de dignitat, cohesió, força i capacitat de mobilització, el sistema no té una altra forma de desacreditar-nos que fer servir la repressió de la mà de la llei mordassa per a tractar d’inculcar-nos la por, mantindre’ns callades i aïllades i criminalitzar-nos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa