Diari La Veu del País Valencià
EUPV se suma a la proposta de confluència llançada per Podem

La responsable de confluències d’Esquerra Unida del País Valencià, Esther López, ha contestat aquest dimarts a la carta que els va fer arribar Podem per a concretar una reunió que siga el tret d’eixida a una possible confluència amb la històrica formació d’esquerres i Compromís.

López ha recordat que la seua formació ja va anunciar en roda de premsa, fa ara quasi dos mesos, el desig de la nova direcció d’EUPV per a arribar a “una confluència àmplia per a poder aprofundir en els canvis i transformacions que s’estan donant al País Valencià molt més a l’esquerra, i arribant a molts més sectors de les classes populars”.

“No sols diem que sí a aquesta proposta de reunió sinó que, a més, nosaltres ja ho hem posat en mans dels nostres afiliats i dels nostres simpatitzants”, ha explicat la dirigent, obri l’acord “no només a partits, sinó a moltíssimes més forces socials i moviments reivindicatius”. López Barceló s’ha referit així als resultats del recent referèndum al si d’IU sobre l’acord marc estatal entre IU, Podem i Equo.

Per a la titular de confluències d’EUPV és “un bon senyal començar a parlar ara, quan encara queda pràcticament un any per als següents comicis”. Esther López creu que “és una bona oportunitat per a no repetir errades com la de pactar llocs al voltant d’una taula”, sinó per a tancar “un acord que se sustente en unes bases més àmplies i sòlides.”

La sintonia entre EUPV i Podem al voltant de la confluència no és compartida per Compromís, que no sembla disposat a fer coalicions abans de les Eleccions Autonòmiques i Municipals de 2019, després d’anar del braç de Podem a les Generals de desembre de 2015 i també amb EUPV en juny de l’any següent.

Comparteix

Icona de pantalla completa