Diari La Veu del País Valencià
PPCV, Podem i Ciutadans exigeixen que Rodríguez deixe el càrrec com a president de la Diputació de València

La portaveu del Partit Popular a la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha reclamat al secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, que “prenga cartes en l’assumpte” i que “per coherència” cesse Jorge Rodríguez dels seus càrrecs com a portaveu dels socialistes valencians i com a president de la corporació provincial.

Així ho ha manifestat als mitjans de comunicació Contelles a les portes de l’edifici de la Diputació de València després de conéixer-se la detenció de Jorge Rodríguez, entre altres persones, per presumptes irregularitats en contractacions en l’empresa pública Divalterra, l’antiga Imelsa –també involucrada en el cas de corrupció Taula–.

La representant del PPCV ha recordat que en els últims tres anys, des que Rodríguez va accedir a la presidència de la institució, la seua formació porta denunciant “l’abús” de contractes d’alta direcció i altres situacions en Divalterra que “no eren les correctes”.

En aquest sentit, Contelles ha apuntat que una de les seues denúncies davant la Fiscalia va ser per malversació de fons arran d’un informe d’un auditor intern que va detectar incidències en la gestió i qüestionava, entre altres assumptes, fraccionament de contractes i la inclusió de begudes alcohòliques com a dietes. Aquest assumpte va acabar amb la dimissió del cogerent socialista Víctor Sahuquillo.

“Sempre vam dir que això era l’anècdota i que el problema estava en la malversació i els contractes irregulars. Hui es veu que aquestes irregularitats que no hem parat de denunciar des del minut 1 són una realitat”, ha subratllat Contelles, que ha insistit a demanar a Ximo Puig que “per coherència” cesse Rodríguez “com més prompte millor”.

Una reflexió sobre el paper de les diputacions

El portaveu de Podem a les Corts, Antonio Estañ, també ha afirmat aquest dimecres que Puig hauria de “fer dimitir” el president de la Diputació de València en considerar que amb la seua detenció ja hi ha “fets suficients”.

La detenció aquest matí de Rodríguez en una operació contra la corrupció és una notícia “greu” i “molt preocupant” derivada de “moviments estranys entre alts càrrecs” en les empreses públiques Imelsa i Divalterra relacionats amb el PSPV i per això la formació morada espera que es prenguen mesures “com més prompte millor”.

Estañ ha afegit que la investigació per la qual s’ha detingut el president de la Diputació de València té a veure amb l’empresa pública Imelsa, que ha sigut “l’epicentre de la corrupció” i a la qual es va canviar el nom “per a evitar aquest passat”, però no s’ha aconseguit “que es canvien les pràctiques”, ha lamentat el portaveu de Podem.

“Si es confirma aquesta investigació, i s’ha confirmat la seua detenció, ja hi ha fets suficients per a demanar la seua dimissió i Ximo Puig hauria de fer-lo dimitir”, ha assegurat als mitjans de comunicació en ser preguntat sobre aquest assumpte i ha afegit que també el PSPV està vinculat a processos irregulars, com ara el cas Crespo Gomar amb José Ramón Tíller.

No obstant això, Estañ ha dit que no disposen de tota la informació sobre el cas i ha recordat que Podem advoca per fer una reflexió sobre el paper de les diputacions.

“Un govern net i fora de sospita”

La portaveu de Ciutadans a la Diputació de València, Mamen Peris, ha demanat la dimissió de Rodríguez i ha argumentat que volen “institucions netes; ja està bé”. Així ho ha indicat als mitjans de comunicació a les portes de la Diputació de València després que s’haja conegut la detenció del seu president.

Segons ha dit Peris, aquest matí els valencians han desdejunat “amb una mala notícia i un gravíssim fet” i ha afegit que “els ciutadans mereixen un govern net i fora de sospita i de tota corrupció”. “Lamentablement, els valencians ja estem farts, és el segon president de la Diputació detingut, abans amb el PP i ara amb el PSOE”, ha indicat.

Precisament el representant de Ciutadans al Consell d’Administració de Divalterra, Jorge Ochando, va presentar el passat mes d’abril una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció de València contra el president de la corporació provincial, el socialista Jorge Rodríguez, per presumptes irregularitats en els contractes d’alta direcció en la nova Imelsa.

Peris també ha criticat el “mutisme absolut” de Compromís. “Qui no està i no se l’espera ací és Compromís. Estem farts que qui ha vingut a dir que és el govern del canvi hui estiga en el mutisme absolut”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa