El govern demana al Ministeri d'Hisenda una aportació extra mentre no canvie el model de finançament

El conseller Vicent Soler reconeix que no s'ha concretat cap xifra però que és "un secret a veus" la reivindicació de 1.325 milions anuals
/ València
27 juny 2018 01:00h
El conseller d\'Hisenda, Vicent Soler, parla amb el portaveu econòmic del PPCV a les Corts, Rubén Ibáñez, durant la reunió de la Comissió MIxta pel finançament.

El govern valencià demanarà al Ministeri d'Hisenda que, mentre es desenvolupe el debat polític sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic i no s'aprove un nou model, es compense el País Valencià amb una aportació extraordinària per a situar-lo en la mitjana de les autonomies, que estaria en els 1.325 milions anuals.

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha participat aquest dimecres en la reunió de la Comissió Mixta Corts-Consell per a la reforma del sistema de finançament autonòmic i la valoració del deute històric, reunida per a tractar sobre la posició valenciana en la pròxima reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Després de la reunió, Soler ha explicat als periodistes que en la comissió no s'ha concretat una xifra d'aquesta aportació extraordinària però que és "un secret a veus" la reivindicació de 1.325 milions a l'any, necessaris perquè el País Valencià s'acoste a la mitjana d'altres autonomies.

En la comissió, en què hi ha hagut "cohesió i unitat" de tots els grups parlamentaris a les Corts respecte a la reivindicació d'un finançament just, s'ha acordat també instar el govern estatal al fet que el Comité tècnic permanent d'avaluació acabe els seus treballs i que en el pròxim CPFF es parle sobre l'inici del debat polític de la reforma del model.

next