Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència d’Alacant jutjarà Gabriel Echávarri per l’acomiadament de la cunyada de l’actual alcalde popular

El Jutjat d’Instrucció número 2 d’Alacant ha obert judici oral contra l’exalcalde del municipi, el socialista Gabriel Echávarri, per un presumpte delicte de prevaricació en l’acomiadament irregular d’una funcionària, adscrita a l’àrea de Cultura i cunyada de l’aleshores portaveu municipal del PPCV i actualment primer edil del consistori, Luis Barcala.

La resolució, que no pot ser recorreguda, ha sigut notificada aquest dimecres a les parts i assenyala l’Audiència Provincial d’Alacant com a òrgan competent per a la celebració del judici.

La jutgessa, segons informa el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, manté que Echávarri va cessar quan era alcalde a la treballadora com a represàlia perquè el cunyat d’aquesta l’havia denunciat per fraccionament de contractes.

“Clamorosa desviació de poder”

Segons la instructora, existeixen indicis que el decret de cessament de la funcionària obeeix únicament a la voluntat de l’alcalde en una “evident, patent, flagrant i clamorosa desviació de poder”.

El socialista Echávarri va renunciar l’alcaldia d’Alacant després de ser doblement processat pel cas Comercio, pel presumpte fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç en desembre de 2016 quan era responsable de la mateixa, i per l’acomiadament de la cunyada de Luis Barcala.

Comparteix

Icona de pantalla completa