Diari La Veu del País Valencià
El Suprem confirma el processament per rebel·lió de Junqueras i els altres diputats catalans empresonats

La sala d’apel·lacions del Tribunal Suprem ha desestimat 15 recursos, entre ells el de Carles Puigdemont, i confirma el processament per rebel·lió, malversació i desobediència de tots els processats en aquest tribunal, en total 25. Amb aquesta decisió, Llarena ja té via lliure per a suspendre de funcions els diputats catalans empresonats, en aplicació de l’article 384 bis. Tot i que la llei preveu que la suspensió siga automàtica, cal una interlocutòria motivada del jutge instructor per a demanar la suspensió i caldrà remetre aquesta decisió al Parlament de Catalunya.

Aquest fet afecta Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva i està per veure quina interpretació de la llei fa el jutge en el cas dels diputats que són a l’estranger: Lluís Puig i Carles Puigdemont.

En la interlocutòria, la sala assegura que és “suficientment raonable” qualificar els fets de rebel·lió perquè va existir “un alçament” amb un ús “enganyós” per a poder aconseguir la independència “al marge de la llei”. Sobre la malversació, també la veuen acreditada perquè va haver-hi “un sistema d’engany”, ja que es van ocultar quantitats destinades a l’1-O. A més, neguen que es tracte d’un cas de “persecució política”.

Comparteix

Icona de pantalla completa