Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència acorda la llibertat provisional dels principals condemnats d’Emarsa

La Secció Cinquena de l’Audiència de València ha decretat la llibertat provisional amb mesures cautelars –retirada de passaport, prohibició d’eixir del territori estatal i compareixença en el Jugat els dies 1 i 15 de cada mes– per a sis dels 24 condemnats pel cas Emarsa fins que la sentència siga ferma. Tant la Fiscalia com la resta d’acusacions havien sol·licitat la presó provisional.

Es tracta de Vicente Ros, condemnat a 6 anys i 6 mesos de presó, i Enrique Sena, amb 6 anys i un dia, tots dos relacionats amb Notec; l’exgerent de l’Epsar José Juan Morenilla, amb 9 anys; l’exvicepresident de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident d’Emarsa Enrique Crespo, amb 10 anys; l’exdirector financer de l’entitat Enrique Arnal, amb 8 anys i 6 mesos, i l’exgerent, Esteban Cuesta, condemnat a 12 anys i mig de presó.

El seté dels citats a les vistes d’aquesta jornada, l’exinformàtic Sebastián García Martínez ‘Chanín’ –condemnat a 7 anys i 6 mesos– també s’ha presentat, però la seua compareixença s’ha posposat perquè el seu advocat no ha pogut estar-hi present.

Així ho ha decidit l’Audiència després de celebrar les vistes en què les acusacions han pogut sol·licitar la presó provisional i altres mesures cautelars per a set dels 24 condemnats en el cas Emarsa. Tots els citats en aquesta jornada tenen penes superiors als sis anys de presó.

La sentència considera que els principals responsables de l’empresa pública que va gestionar la depuradora de Pinedo van articular un sistema fraudulent de facturació amb què van aconseguir el desviament de 23,5 milions d’euros de diners públics. Per a açò es van concertar amb diversos empresaris que emetien factures per serveis no prestats o per un import molt superior al cost real. D’aquesta manera, van incorporar al seu patrimoni o al de familiars i amics els diners defraudats.

Comparteix

Icona de pantalla completa