Diari La Veu del País Valencià
Vicente Vergara dimiteix del Consell Rector d’À Punt per la contractació d’una sèrie en què participa el seu fill

L’integrant del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) Vicente Vergara presentarà la seua dimissió i aquest dijous assistirà a la seua última reunió de l’organisme, tal com han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

La renúncia es produeix després que el conseller s’haja vist afectat per algunes polèmiques, com ara les acusacions d’incórrer en incompatibilitat en el Consell Rector i alhora tindre una responsabilitat en una mercantil, i, a més, recentment À Punt ha seleccionat una sèrie en què participa el seu fill.

Aquesta mateixa setmana, el diputat de Ciutadans Toni Subiela anunciava que tenia previst reunir-se amb el director de l’Agència Antifrau, Joan Llinares, per a traslladar-li la documentació respecte al suposat cas d’incompatibilitat de Vergara.

Per a la formació taronja “el nomenament de Vergara va ser un error des del principi, atés que els mitjans ja van publicar que seguia figurant com a apoderat de Publicaciones Turia SL, malgrat que la llei prohibeix als consellers i als seus familiars formar part d’òrgans de gestió d’empreses de comunicació”.

Sobre aquesta qüestió, va donar explicacions el president el Consell Rector de la CVMC, Enrique Soriano, a principi d’aquest mes de juny en una compareixença a les Corts.

En la seua intervenció, Soriano va defensar que Vergara va deixar de ser administrador únic de la societat el 20 de gener de 2017 per la qual cosa va deixar el càrrec dins dels tres mesos des de la seua presa de possessió en el Consell Rector i, per tant, “s’ajusta al previst en la llei”. A més, precisava que, segons un informe dels serveis jurídics de la CVMC, no existia incompatibilitat en el fet que la dona del conseller fóra l’administradora de la mercantil.

“L’informe conclou que Vergara no hauria de ser objecte d’expedient de substitució per incompatibilitat, ja que des del 20 gener de 2017 no és membre de cap òrgan d’administració o gestió empresarial i, per tant, d’acord amb la llei no concorria amb cap causa d’incompatibilitat”, va remarcar.

Comparteix

Icona de pantalla completa