Ábalos sentencia Jorge Rodríguez: "No està en condicions de continuar"

El secretari d'Organització del PSOE es mostra més contundent que els dirigents del PSPV i insta el president de la Diputació a abandonar el seu càrrec com a portaveu dels socialistes valencians
27 juny 2018 01:00h
Sánchez va confiar a Ábalos ser la seua veu al Congrés després de recuperar la Secretaria General del PSOE.

El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha qualificat com a "lamentable" i "vergonyosa" la detenció del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i malgrat dir que no coneix els delictes que se li imputen, entén que no pot seguir en el seu càrrec donada "l'aparatositat" en escena de la seua detenció.

Segons ha explicat en el marc de la comissió d'investigació del finançament dels partits, Rodríguez després d'haver estat detingut en una operació contra la corrupció "no està condicions de continuar". En la mateixa línia, Ábalos ha assenyalat que el lloc que ocupa com a portaveu de l'Executiva del PSPV també hauria d'abandonar-lo.

"Espere al llarg del dia conéixer quins delictes se li imputen; estan encara fent escorcolls, però no sé res. Entenc que ha de ser important quan es produeix una detenció amb una posada en escena així", ha explicat Ábalos al Senat, on ha comparegut aquest dimecres.

Així mateix, l'ara ministre de Foment ha expressat la seua intuïció que el cas ha de ser de calat, ja que si es tractara d'una contractació irregular no "mereixeria" el desplegament policial que s'ha viscut a València. "En un cas així et criden a declarar, seria el normal", ha al·legat, per a suggerir que el cas ha de ser de major importància del que sembla en un primer moment.

Al contrari d'Ábalos, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, s'ha mostrat més cautelós a l'hora de valorar la situació de Jorge Rodríguez. Així, el també president de la Generalitat ha evitat fer valoracions i ha demanat "cautela" a l'espera de tindre més informació i poder prendre les mesures necessàries.

next