Diari La Veu del País Valencià
Puig veu precipitat parlar de corrupció pel cas Alqueria i no aclareix si Rodríguez continuarà d’alcalde

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat aquest dijous que “no hi ha corrupció” sinó altres “tipus de situacions” en referència a l’operació Alqueria, la qual ha comportat la detenció del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i de cinc persones més. El cap del Consell no ha sabut explicar si Rodríguez també perdrà l’últim càrrec que de moment manté: l’alcaldia d’Ontinyent. “Jo no he parlat amb Rodríguez. S’espera que en les pròximes hores declare. Serà aleshores quan es pendran decisions”, ha afegit Puig.

Per al president socialista no és comparable la situació de l’antiga Imelsa amb Divalterra perquè “el modus operandi” no ha tingut res a veure amb l’anterior. A més, ha indicat que aquesta empresa ha tingut tots els controls que qualsevol altra societat pública té. “Divalterra tenia tots els procediments adequats, precisament per això, ha eixit aquesta informació”, ha matisat Puig.

D’altra banda, ha indicat que la seua formació “respecta de manera absoluta” el procediment judicial i les tasques que està duent a terme la policia. No obstant això, ha demanat que en aquesta qüestió de moment cal ser “molt prudents” davant “l’escassa informació” de què es disposa.

Insistit pels periodistes per si s’esperava aquest comportament del seu company socialista, Puig ha sigut clar: “Quan acabe el procediment veuré si estic decebut o no. Jo tinc una visió optimista de l’ésser humà, és a dir, sempre vull pensar que hi ha una bona voluntat darrere de les coses”.

Pel que fa a la posició del seu partit respecte a la corrupció, el cap del Consell ha posat en valor, igual que ho ha fet aquest dijous la primera tinent d’alcalde Sandra Gómez, la manera com ha actuat la seua formació. “El PSPV ha deixat clara quina és la nostra orientació a l’hora de lluitar contra la corrupció”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa