Diari La Veu del País Valencià
Compromís decidirà divendres si suspén de militància els implicats en l’operació Alqueria

La coportaveu de Compromís Mónica Oltra ha avançat que aquest divendres la coalició es reunirà per a, a la vista de les resolucions judicials que es prendran en les pròximes hores, exigir explicacions a les persones de la formació que treballen en l’empresa pública Divalterra per a prendre decisions “col·lectives i amb contundència”, entre les quals no descarta que puguen produir-se suspensions de militància.

Així ho ha indicat Oltra als mitjans de comunicació, en ser preguntada per l’operació Alqueria, que investiga presumptes irregularitats en contractes d’alta direcció de l’empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València, i en la qual ha sigut arrestat el president de la corporació, el socialista Jorge Rodríguez.

Oltra ha explicat que la reunió de Compromís es produeix aquest divendres per a prendre una decisió “a la vista de les resolucions judicials” i “amb coneixement de causa” atés que en aquest moment hi ha “una nebulosa molt gran i incertesa” sobre la investigació policial. “La corrupció és un tema molt seriós que cal abordar i no es pot fer sense coneixement de causa”, ha remarcat.

Per tant, ha admés que, després d’escoltar les explicacions i en funció del que acorde el jutge, es prendrà “una decisió col·lectiva amb tota la contundència” perquè “la bona gestió, la transparència, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció” ha sigut “senyal d’identitat de Compromís”. “Prendrem decisions amb la contundència que sempre ens ha caracteritzat quan hi ha sospites d’irregularitats o possibles casos de corrupció”, ha insistit.

En aquest sentit, ha apuntat que tot dependrà de les decisions judicials després de prendre declaració als implicats. “Si hi ha llibertat sense càrrecs asseurem les persones perquè donen les explicacions polítiques i si és llibertat amb càrrecs la cosa és més greu i, per tant, la reacció serà més contundent”, ha afirmat, i en ser preguntada per si entre eixes mesures estarà la suspensió de militància, Oltra ha indicat que no descarten res.

Preguntada sobre si “no van saltar les alarmes” de possibles irregularitats en Divalterra després dels advertiments de PPCV i Ciutadans, ha defensat que quan va haver-hi informes contraris a les contractacions d’alta direcció “es va prendre la decisió que les persones proposades per Compromís foren despatxades”. “En el moment que la gent de Compromís tenia notícies que aquestes contractacions potser no s’ajustaven a dret, les persones proposades desapareixen de Divalterra. Aqueixa és la reacció: esmenar una qüestió que podria no ajustar-se a dret i això es produeix en la primavera passada”, ha reivindicat.

La també vicepresidenta de la Generalitat Valenciana ha admés que fins al moment no ha pogut parlar de l’assumpte amb el cap del Consell, Ximo Puig, perquè dimecres va ser “intens” i ell estava a Benidorm i va acabar “tard” i l’agenda d’aquest dijous no els ha permés parlar encara. “Portem una agenda infernal i ara estem en estat d’estupefacció i passen les hores i quan t’adones ja no és hora de cridar ningú i penses ‘demà serà un altre dia’ i comences el dia i encara no hem pogut parlar, però trobarem el moment al llarg del dia de hui segur”, ha comentat.

“És un pal molt gran”

Oltra ha admés que al Consell del Botànic “quan passen aquestes coses preocupen” i són “un pal molt gran” perquè ha admés que està “costant molt alçar” l’associació del País Valencià amb la corrupció, la mala praxi i el desviament de fons i donar imatge “d’honradesa i honestedat”. “Aquest tipus de fets continuen danyant la Comunitat. És molt desolador”, ha admés.

Per a Oltra, de la mateixa manera que el govern autonòmic “està blindant normativament per a previndre aquest tipus d’irregularitats”, altres institucions també haurien de “prendre aquesta senda”, perquè en cas contrari, “la roda de les irregularitats serà difícil de trencar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa