Diari La Veu del País Valencià
Podem reclama accelerar el buidatge de competències i l’eliminació de les diputacions

Podem ha insistit aquest dijous en la necessitat d’avançar en el “buidatge” de competències abans de l’eliminació definitiva de les diputacions provincials. Després de la detenció del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, el secretari general i síndic de Podem en Les Corts, Antonio Estañ, considera a més que “aquesta situació ha de servir per a augmentar de forma contundent tots els mecanismes per a previndre la corrupció i per a confirmar que les diputacions són ens que han de ser suprimits per la seua tendència al funcionament clientelar”.

Estañ ha recordat que aquest dimecres també va ser imputat el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, per malversació i coaccions, “després d’una legislatura marcada per les ajudes a dit”.

“Com venim insistint, és evident que la Generalitat ha d’avançar més en el buidament de les Diputacions i els últims esdeveniments han de servir per a reprendre aquest assumpte com una prioritat i fer passos més decidits l’any que queda”, ha demanat el portaveu de la formació morada.

Sobre el cas Alqueria, Estañ ha criticat que “malgrat el canvi polític després de les eleccions de 2015, el pas d’Imelsa a Divalterra només va ser un canvi cosmètic, però l’opacitat i el clientelisme s’hi van mantindre”.

Podem ha instat el PSPV a situar al capdavant de la Diputació de València algú partidari del seu “buidatge competencial” i de la plena cooperació amb la Generalitat.

“Les Diputacions, per principi democràtic i per funcionament intern, són ens que s’han d’eliminar del sistema institucional, ampliant alhora la sobirania municipal. No es tracta només de com es gestionen, sinó que necessitem que qui encapçale la Diputació de València tinga la convicció que l’organisme que presideix ha d’anar buidant-se fins que puguen ser suprimides en la Constitució», ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa