Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM es col·loca en el lloc 36 de les 100 millors institucions culturals del món

El prestigiós portal d’art internacional Artfacts ha col·locat l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) en el lloc 36 de les 100 institucions culturals més destacades del món, situant-lo en segona posició a l’Estat, només per darrere del Museu Reina Sofia.

Aquest reconeixement ve de la mà del portal d’art situat a Berlín, Art Facts, que després d’analitzar dades d’uns 7.000 museus públics, 400 biennals, 2.300 fires d’art, 21.000 galeries, 700.000 artistes i 800.000 exposicions a tot el món, ha situat l’IVAM com la institució d’art número 36 en rellevància a nivell mundial, segons ha indicat el centre museístic en un comunicat.

El MoMA de Nova York encapçala el rànquing i entre les institucions de l’Estat, el Museu Reina Sofia de Madrid, en el lloc 18, és el primer que apareix en el llistat, seguit de l’IVAM, en el 36. Altres entitats museístiques estatals apareixen en el llistat a major distància de l’IVAM, com el CGAC de Santiago de Compostel·la en el lloc 46 o el MACBA de Barcelona en el 76.

Artfacts inclou, a més, una fitxa de l’IVAM en la qual dóna a conéixer els millors artistes de la seua col·lecció per rellevància, amb noms com Gerhard Richter, George Baselitz, Robert Frank, Richard Hamilton, Tony Smith, Joaquín Sorolla, Manolo Valdés o Markus Lüpertz. És possible veure una selecció d’exposicions des de la seua fundació en 1989, així com consultar altres museus internacionals que han exposat obra de la col·lecció de l’IVAM, com per exemple en el MoMA de Nova York, el Museu Reina Sofia de Madrid o la Galeria Marlborough Contemporary de Londres.

Considerada com la base de dades possiblement més extensa d’exposicions d’art contemporani del món, Artfacts té com a objectiu mostrar la història de l’art modern com una història de l’activitat expositiva dels artistes i no tant per la cotització de les seues obres. En aquest sentit, una de les seues comeses és fer seguiment d’aquesta activitat dels creadors, motiu pel qual es va convertir en referència per als agents de l’àmbit artístic i va permetre’ls conéixer la seua trajectòria.

El director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, ha ressaltat la importància d’aquest reconeixement de la mà d’un portal internacional d’aquest prestigi, la qual cosa contribueix a impulsar el coneixement de la tasca museística i educacional del centre, així com a convertir-lo en un dels museus d’art modern i contemporani de visita obligada en l’àmbit internacional. Cortés ha afegit que la posada en valor del museu per part d’Artfacts ve a reconéixer igualment el treball de l’equip del museu, la rellevància de la seua col·lecció i exposicions temporals per a ser gaudides i divulgades tant entre professionals de l’àmbit de l’art, com entre els ciutadans i visitants de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa