El FIB espera reunir prop de 50.000 'fibers' diaris per a batre el rècord amb 200.000 espectadors

Els invitats del festival pagaran una entrada de 10 euros obligatòriament per a recaptar diners per a causes socials
/ Benicàssim
28 juny 2018 01:00h
El director del FIB, el britànic Melvin Benn, aquest dijous durant la presentació de la propera edició.

El vessant solidari i el rècord d'assistents, amb una previsió de "fregar" els 50.000 "fibers" diaris i sumar 200.000 en els seus quatre dies de celebració, marcaran la 24a edició del Festival Internacional de Benicàssim (FIB), segons ha confirmat aquest dijous el director del certamen, el britànic Melvin Benn.

Save the Children i Creu Roja seran les organitzacions a les quals el festival destinarà els fons recaptats en una campanya promoguda entre el seu personal convidat i un partit de futbol benèfic, tot això emmarcat per un cartell que s'ha anat coneixent des de fa mesos.

"Vint-i-quatre anys són molts. Costa creure que es puga mantindre la rellevància i importància d'un festival durant tant de temps, però ho hem aconseguit. És clau moure's i tractar d'aprendre i fer les coses millor", ha assenyalat durant la presentació del festival, que se celebra del 19 al 22 de juliol.

Durant aquests anys, el festival, el primer instal·lat a Benicàssim, ha atret 3,5 milions de persones, segons ha ressaltat l'alcaldessa del municipi, Susana Marqués, que ha assistit a l'acte de presentació junt amb el president de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

Durant la presentació Benn ha ressaltat el "fantàstic" cartell amb el qual aterra el festival i ha reconegut que el concert de Travis Scott és el que més ganes té de veure, "per ser un artista elèctric i dels més excitants". Juntament amb ell, ha destacat la presència de The Killers, Liam Gallagher i Pet Shop Boys en una proposta musical amb la qual ha reconegut sentir-se "encantat" i espera penjar el cartell de "no hi ha entrades" per segon any consecutiu.

El director del FIB ha assenyalat que l'aforament màxim diari del recinte se situa en 50.000 persones i ha afegit: "Depassarem segur els 40.000 per jornada i ens acostarem el màxim possible als 50.000 diaris", amb la qual cosa tancaria l'edició amb 200.000 persones enfront de les 177.000 del passat estiu.

Entre les novetats Benn s'ha referit a les dues iniciatives solidàries a benefici de Save the Children i Creu Roja i a la instal·lació, per primera vegada, d'un punt violeta per a denunciar les agressions sexistes. El personal convidat, "no el públic" –ha aclarit Benn–, aportarà una quantitat simbòlica de deu euros que es destinarà a sengles organitzacions. En la mateixa línia se celebrarà un partit de futbol benèfic en col·laboració amb el Vila-real per a Save the Children.

Finalment, ha indicat que Creu Roja gestionarà el primer punt violeta en el FIB, un enclavament ja habitual en uns altres dels festivals que gestiona Benn a Regne Unit. Serà un espai d'informació, sensibilització i atenció davant situacions de violència de gènere que puguen donar-se a l'interior del recinte.

Per la seua part, Susana Marqués ha confirmat que ja s'ha aconseguit un acord amb els propietaris dels terrenys on s'instala el recinte de concerts, i que des d'aquest dilluns els contractes "s'estan signant amb total normalitat".

L'alcaldessa ha indicat que el FIB "no és només un festival, sinó una forma de viure" i ha fet seu el desig de Melvin Benn de batre un nou rècord: "Volem un nou sold out i que el FIB brille en tota la seua fortalesa".

De "fort" ha qualificat també Javier Moliner a la cita musical, "a l'abric de la qual ens hem convertit en experts a l'hora d'organitzar festivals", ha indicat en al·lusió al Rototom Sunsplash o el SanSan, els altres dos macrofestivals amb seu a Benicàssim.

Finalment, Francesc Colomer ha definit la del FIB com "una història d'èxit" i ha afegit que la longevitat del festival radica "en persones com Melvin i la seua capacitat d'organitzar, de promoure i presentar un cartell que arrossega el públic i en la destinació: Benicàssim, on tot és possible".

next