Diari La Veu del País Valencià
El PPCV es personarà en la causa judicial de la Diputació de València

El grup popular de la Diputació de València es personarà “en les pròximes hores” en la causa judicial on s’investiga el president de la corporació provincial, el socialista Jorge Rodríguez, qui va ser detingut aquest dimecres per presumpta corrupció.

Fonts populars en la Diputació han indicat a EFE que l’objectiu d’aquesta personació és poder accedir a totes les dades del sumari d’una causa que de moment ha sigut declarada secreta pel jutjat d’instrucció número 9 de València.

Les mateixes fonts han recordat que el PPCV ja va presentar en 2016 una denúncia davant la Fiscalia sobre presumptes irregularitats en contractacions de l’empresa pública Divalterra, arran d’una auditoria en la qual s’havia detectat fraccionament de contractes i contractacions duplicades.

La denúncia dels populars es va admetre a tràmit el 2 de gener de 2017 i es va arxivar 48 hores després, si bé des d’aquest partit assenyalen que alguns dels possibles delictes que apuntaven en eixe escrit, com prevaricació o malversació, s’estan investigant ara en l’operació Alqueria.

D’altra banda, fonts del grup Ciutadans en la Diputació de València, el qual el passat mes d’abril va presentar una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció referida a set contractes d’alta direcció pel procediment de lliure designació en Divalterra, han indicat que no estan personats en la causa i que de moment no estudien fer-ho.

Comparteix

Icona de pantalla completa