Diari La Veu del País Valencià
Bayo demana la suspensió del congrés del PP per irregularitats en el cens

L’aspirant a presidir el Partit Popular José Luis Bayo ha avançat que aquest divendres, 29 de juliol, presentarà un escrit a la seu del partit al carrer de Génova de Madrid per a sol·licitar la paralització del Congrés Extraordinari i la convocatòria d’un de “net” on tots els afiliats puguen votar. La comissió organitzadora del conclave per a triar el successor de Mariano Rajoy va rebutjar dimarts passat la seua candidatura per manca dels avals necessaris.

Bayo portarà la seua proposta al comitè organitzador, que es reuneix aquest divendres, i posteriorment al de Drets i Garanties del partit, per a denunciar “una sèrie d’irregularitats” en tindre constància d’afiliats que no s’han pogut registrar. Ho farà ara “per escrit i de forma oficial” després de transmetre-ho “personalment per Whatsapp a Luis de Grandes –president del comitè organitzador– i Fernando Martínez-Maíllo –coordinador general del PP– i no rebre contestació, segons ha explicat en declaracions a Europa Press.

A partir d’ací, el seu objectiu és que la direcció del PP fixe una nova convocatòria amb termini obert fins a setembre perquè “la gent regularitze les seues quotes” i convoque un nou congrés “ordinari o extraordinari”, a més de canviar la normativa per a incloure el precepte ‘un militant, un vot’.

Respecte a la intenció de presentar una demanda al PP, que ja va avançar aquest passat dimecres, ha reiterat que “evidentment” ho farà si el partit no contesta a l’escrit “dins del termini i en la forma escaient”. I ha emfatitzat: “Hi ha gent molt cabrejada, s’han presentat denúncies a Madrid i Andalusia”.

“Les estructures del partit a la Comunitat Valenciana no han deixat que la participació siga lliure”, ha subratllat el també expresident de Noves Generacions (NNGG) del PPCV, encara que ha remarcat que la situació s’ha produït en altres direccions territorials.

Bayo va denunciar la passada jornada l’existència d’una “mà negra” en el partit després que, dels 100 avals que s’exigien com a mínim per a presentar la candidatura, només 42 dels lliurats per José Luis Bayo eren vàlids, segons van informar fonts de la comissió.

El candidat ha denunciat sobre aquest tema que “hi ha coses que van més enllà dels 100 avals” i “impedeixen la participació de gent que està al corrent dels pagaments” i ha posat d’exemple “irregularitats” com que “315 afiliats a Oriola no s’han pogut apuntar perquè la seu no es va obrir”, així com no haver “tingut accés a la seu” del PPCV a València per a presentar el seu programa. “He hagut de fer la roda de premsa baix, en la porta”, ha recalcat.

Suspensió fallida del XIV Congrés del PPCV

Bayo va ser president de Noves Generacions del PPCV durant la passada dècada i va dimitir al març de 2008 per “motius personals i laborals”. En 2016, va anunciar la seua intenció de competir contra la cap del PPCV, Isabel Bonig, en el congrés autonòmic, i va presentar la seua candidatura, encara que la va retirar al març de 2017 en considerar que “el procés no complia amb totes les garanties”.

De fet, va presentar una demanda perquè es paralitzara la votació en constatar “una sèrie d’anomalies” que feien que “no jugara en les mateixes condicions que Isabel (Bonig)” i denunciar “dificultats, amenaces i pressions” durant la recollida de suports. La Fiscalia no va veure tracte de favor i va demanar que es desestimara la demanda.

Comparteix

Icona de pantalla completa