Diari La Veu del País Valencià
El Compte General de la Generalitat inclou 150 milions d’euros per a sentències de l’etapa del PPCV

El Compte General de la Generalitat de 2017 inclou prop de 150 milions d’euros per a afrontar l’execució de quatre sentències derivades de l’anterior Consell del PP, com ara la demolició de les Torres de Benidorm, l’anul·lació de l’autovia CV-95, els retards de l’Accés Nord a Alacant i la reducció de tarifes de les ITV.

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el Compte General de 2017 per a la seua remissió a la Sindicatura de Comptes, així com els comptes d’eixe exercici de les mercantils Ciutat de les Arts i les Ciències; Societat Projectes Temàtics; RTVV SAU; Ciegsa; Circuit del Motor i Promoció Esportiva, i Vaersa.

En la roda de premsa posterior al ple, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha explicat que en 2015 ja va caldre “aflorar” 3.084 milions d’euros per a provisions i compromisos “no reconeguts en el passat o centrifugats al present”; en 2016 van ser 924 milions, i en 2017 són 147 milions per a executar sentències, que podrien arribar als 175 milions.

Soler ha destacat que en 2017 la Generalitat ha minorat a la meitat el resultat econòmic patrimonial negatiu respecte a 2016, que se situa en 1.368 milions, i és la millor dada des de 2008 i quasi un 80% menys que en 2011.

El conseller ha indicat que aquestes dades reafirmen “el final de l’enginyeria comptable de l’anterior etapa de govern” i el compliment de les recomanacions del Síndic de Comptes i reflecteixen que el resultat econòmic patrimonial “ha millorat de manera notable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa