Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig defensa l’honestedat i la innocència de Jorge Rodríguez

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat aquest divendres que el president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, és una persona “honrada” i “honesta”, que ha treballat pel seu poble i per la corporació “amb absoluta lleialtat”.

Puig ha manifestat als mitjans de comunicació que ha parlat amb Rodríguez, qui aquest dijous va quedar en llibertat després de ser detingut per presumpta prevaricació i malversació, i ha explicat que l’ha notat “absolutament tranquil”.

“Ho ha estat en tot moment, perquè sap i és conscient que és innocent de qualsevol activitat il·lícita”, ha assenyalat el president i també dirigent del PSPV, qui ha afegit que, per tant, Rodríguez ha assumit aquesta situació “evidentment amb dolor i tristesa”.

Puig ha assenyalat que confia en la Justícia i, fins i tot, en el fet que “les mesures excepcionals que es van prendre des del punt de vista policial han de tindre algun tipus d’explicació” i ha indicat que cal ser “prudents” i esperar a veure “en què acaba” aquest procés.

Ha assenyalat que, com va dir al principi de l’operació Alqueria, calia actuar “amb absoluta moderació i amb determinació i el partit ha actuat així”. Preguntat sobre si es confirma que Toni Gaspar serà el pròxim president de la Diputació de València, Puig ha indicat que eixa és la proposta que ha fet i creu que “s’acceptarà pel conjunt del partit”.

Respecte a si Rodríguez deixarà l’acta de diputat provincial, ha dit que no ho sap i que “eixa és una decisió que prendrà ell”.

Comparteix

Icona de pantalla completa