PPCV i Ciutadans exigeixen a Rodríguez que dimitisca "de manera immediata" dels seus dos càrrecs

Per a Mari Carmen Contelles la situació "posa en qüestió l'autoritat i la credibilitat" de Sánchez i de Puig
/ València
30 juny 2018 01:00h
Jorge Rodríguez encara manté els seus càrrecs de president de la Diputació de València i d\'alcalde d\'Ontinyent.

Els grups del PPCV i Ciutadans a la Diputació de València han demanat la "dimissió immediata" del president de la institució, Jorge Rodríguez, després de la seua detenció i posterior posada en llibertat en el marc de l'operació Alqueria. La portaveu popular, Mari Carmen Contelles, ha titllat la situació d'"insostenible" mentre que per a la portaveu de la formació taronja, Mamen Peris, el fet que Rodríguez es convertisca en president no adscrit generaria una situació "perjudicial" i "kafkiana".

Per a Contelles, aquesta situació "posa en qüestió l'autoritat i la credibilitat de Pedro Sánchez i de Ximo Puig". Peris, per la seua banda, ha considerat que Rodríguez "no es pot mantindre ni un segon més al càrrec si està sent investigat per delictes tan greus com prevaricació i malversació dels diners de tots els valencians".

Així s'han expressat les portaveus d'aquestos dos grups en dos comunicats després que Rodríguez i els altres cinc càrrecs de la Diputació i l'empresa Divalterra foren detinguts el passat dimecres i després que, dijous passat, passaren a disposició judicial. El jutge els va deixar en llibertat sense mesures cautelars després d'acollir-se al seu dret a no declarar en una causa oberta per prevaricació i malversació per irregularitats en la contractació de personal directiu, en la qual queden investigats.

La popular ha reiterat l'exigència d'una "dimissió immediata dels seus càrrecs com a president de la Corporació Provincial i com a alcalde d'Ontinyent" i ha incidit que "el seu partit li ha obert la porta d'eixida suspenent-lo de militància, però ell sembla disposat a enrocar-se en els seus càrrecs".

next