Diari La Veu del País Valencià
Santamaría critica que el PSOE permeta que Rodríguez continue al capdavant de la Diputació

La candidata a presidir el PP Soraya Sáenz de Santamaría ha criticat la resposta del PSOE a la detenció de Jorge Rodríguez en el marc de l’operació Alqueria i que, com a conseqüència, aquest seguisca com a president de la Diputació de València.

“Li han donat una palmadeta a l’esquena i, per tant, segueix enganxat a la Diputació perquè pareix que li agrada molt”, ha asseverat a preguntes dels periodistes abans d’una trobada amb militants a Alboraia (l’Horta Nord).

Santamaría ha afirmat que la causa oberta per irregularitats en la contractació de personal directiu en l’empresa Divalterra –l’antiga Imelsa–depenent de la corporació provincial és un “cas de corrupció gravíssim”.

Sobre la reacció dels socialistes, després d’insistir que és “un cas de corrupció del PSOE”, la popular ha manifestat que s’haurien d’aplicar “els consells que sí que traslladen a la resta de formacions polítiques”.

D’atra banda, ha indicat que el president del govern, Pedro Sánchez, va exigir al PP “la màxima responsabilitat” i que el seu partit va eixir de l’executiu per “un pacte de Sánchez amb els populistes i independentistes amb la corrupció com a excusa”.

Santamaría ha garantit que els populars recordaran aquesta qüestió a Pedro Sánchez “en totes i cadascuna de les sessions de control al Congrés”.

“Que Puig i Sánchez estiguen el menor temps possible”

“Ací del que es tracta és que Ximo Puig i Pedro Sánchez estiguen el menor temps possible governant”, ha sentenciat l’exvicepresidenta del govern espanyol.

Preguntada per la importància del País Valencià per al futur del PP, l’aspirant ha destacat que aquesta és una autonomia rellevant i “no solament pel nombre d’inscrits, als quals els populars han cuidat molt tant des del govern com ara en l’oposició”. Així mateix, ha posat com a exemple el tema del finançament com un assumpte que, segons Santamaría, “el govern socialista no vol afrontar” i li està quedant gran.

Santamaría ha valorat positivament el contacte amb els afiliats valencians per a “treballar tots junts i exigir al govern socialista estatal que continue complint amb el que estava fent abans l’executiu del PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa