Diari La Veu del País Valencià
Prop de 500 aspirants opten aquest diumenge a 307 places de l’OPO per a les institucions sanitàries

Un total de 4.760 persones estan convocades per a realitzar aquest diumenge els exàmens per optar a 307 places de les categories de medicina de família d’Equip d’Atenció Primària (EAP); infermeria o ginecologia; informàtica, i anàlisi de programació de sistemes.

Aquestes places formen part de les convocatòries que acumulen un total de 3.608 places de diferents categories de l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) per a institucions sanitàries de 2014, 2015 i 2016, tal com ha indicat la Generalitat en un comunicat.

En concret, aquest diumenge, 1 de juliol, tindran lloc les proves per a 22 places d’infermeria o ginecologia; 34 places d’anàlisi de programació de sistemes; 231 places de medicina de família d’EAP, i 20 places d’informàtica.

Les proves es realitzaran al campus de Tarongers de la Universitat de València. Els exàmens es realitzaran en els aularis nord i sud a les 9.00 hores (infermeria, ginecologia i anàlisi de programació) i a les 12.00 hores (medicina de família EAP i informàtica).

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha recordat que en tota la legislatura es convocaran més de 18.000 places, segons el compromís recollit en el Pacte per l’Estabilitat en l’Ocupació aconseguit amb els sindicats, que comporta la convocatòria anual de l’OPO.

Fi a la precarietat i temporalitat

Amb tot això s’aconseguirà donar “un gran pas” en la lluita contra la precarietat i la temporalitat. Fins a 2019 es reduirà la taxa de temporalitat en més de 27 punts percentuals, ja que es passarà del 37,5% que hi havia al juny de 2015 al 10% una vegada s’executen les ofertes d’ocupació pública programades”, ha conclòs Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa