Diari La Veu del País Valencià
Estañ demana a la militància que mostre Podem com la garantia real del canvi

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, va fer aquest dissabte una crida perquè les candidatures construïsquen en cada municipi projectes que demostren als veïns que la seua formació és “la garantia real d’un canvi a la qual no li tremolen les cames”.

Amb aquest objectiu, Estañ va engegar el “camí a 2019” de la formació durant la Trobada Valenciana que es va celebrar a Moncofa (la Plana Baixa) per a mobilitzar la militància a un any de les eleccions valencianes, tal com informa Podem en un comunicat.

Durant tot el dia, els integrants del partit van discutir sobre les polítiques d’aliances, programàtiques i de discurs en un “moment clau” per a la configuració de les candidatures de la formació morada.

Després de la renovació de les direccions municipals, Podem va proposar a Compromís i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) iniciar el treball per a la construcció d’una confluència preelectoral, fa ara unes setmanes. De moment, l’única resposta favorable cap a aquesta proposta la va mostrar la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez.

En la seua intervenció, Estañ va recordar sobre aquest tema que “en 2015 es va iniciar un canvi polític en la història de les principals institucions valencianes”, amb l’Acord del Botànic.

No obstant això, va subratllar que “aquest canvi ha tingut dos límits importants: un, de vertebració territorial, perquè amb massa freqüència les polítiques que s’han impulsat no han alterat el model econòmic i social que hem heretat de dues dècades del govern”, i un segon límit, que les últimes detencions en la Diputació de València –entre elles la del president, Jorge Rodríguez, en el marc de l’operació Alquería– poden fer creure a algunes persones que el govern ha canviat de color, però que no hi ha hagut una transformació de fons”.

“Implacable davant el mínim indici de corrupció”

“Davant aquest risc”, Estañ va defensar la necessitat de “concretar programes de ciutat en cada municipi que mostren Podem com la força capaç de materialitzar aquest canvi amb polítiques concretes i valentes i com el partit implacable davant el mínim indici de corrupció”.

Sota aquest prisma, va animar la militància a “demostrar en aquestos 11 mesos que som una eina útil per a transformar cada municipi valencià d’arrel”.

Comparteix

Icona de pantalla completa