El govern espanyol autoritza Open Arms a desembarcar a Barcelona els 59 rescatats a prop de Líbia

L'embarcació va demanar ajuda a l'Estat després de rebre la negativa dels centre de coordinació marítima de Malta i Itàlia
/ València
1 juliol 2018 01:00h
Els migrants que van en el vaixell d\'Open Arms arribaran previsiblement a Catalunya dimecres al matí.

El govern espanyol va autoritzar l'ONG catalana Proactiva Open Arms a desembarcar a Barcelona les persones rescatades aquest dissabte cap a les 9 del matí en un vaixell en aigües internacionals, a unes 40 milles de Líbia. Els migrants que van en el vaixell d'Open Arms es preveu que arriben a Catalunya dimecres al matí. L'embarcació navega rumb nord i té "el combustible just per arribar a l'Estat".

Segons l'ONG, els centres de coordinació marítima de Malta i Itàlia no els han permès atracar als seus ports per a deixar els migrants. Per aquesta raó, van demanar permís al govern espanyol, concretament el Centre Nacional de Coordinació de Salvament Marítim de Madrid i al de Barcelona, per a poder atracar a un port de l'Estat.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar a través de les xarxes socials que la ciutat "està disposada a rebre l'embarcació i totes les persones rescatades".

Colau va demanar aquest dissabte al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "els permeta ajudar a salvar vides". "No volem ser còmplices de les polítiques de la mort de Matteo Salvinni", va criticar. Així mateix ha assegurat aquest diumenge que la capital catalana rebrà "amb els braços oberts" els 60 migrants rescatats per l'Open Arms a les costes de Líbia després que el govern espanyol haja donat llum verda a l'ONG a desembarcar al Port de Barcelona.

"Una vegada estiguen ací els atendrem el millor que puguem i també farem tot el possible perquè no acaben al CIE", ha explicat Colau al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, tal com recull l'agència ACN. 

L'embarcació Open Arms compta amb el suport de l'Astral, on van quatre europarlamentaris que segueixen el rescat de prop.

next