Diari La Veu del País Valencià
Gallego revela el testimoni d’un policia: Vaig rebre ordres d’accelerar l’operació Alqueria

El cap de gabinet del president de la Diputació de València, Ricard Gallego, ha assegurat mitjançant un missatge en el seu compte de Facebook que un dels policies que va participar en la detenció en el marc de l’operació Alqueria li va assegurar que va rebre ordres per a “accelerar l’operació”.

Així ho ha afirmat el cap de gabinet de Jorge Rodríguez en una publicació en el seu compte aquest diumenge, en la qual ha titllat l’operació com a “tempesta perfecta” i ha afirmat que “els ha vingut bé a molts per a tornar a inflar les veles” contra el president de la institució.

Gallego ha relatat també una conversa que hauria tingut amb un dels agents durant les hores en les quals va estar detingut. Segons explica Gallego al seu perfil de Facebook, aquest li va dir: “Els del teu partit han tardat a carregar-se el teu president”; al que ell va respondre: “Si no s’haguera muntat aquest escàndol, igual el partit no s’hauria precipitat”. “Però el teu president sembla bona persona, per què tenen tanta pressa?”, ha explicat que li va dir el policia amb “un somriure”.

El cap de gabinet de Rodríguez va ser un dels sis detinguts en el marc de l’operació Alqueria i està investigat en la causa oberta per prevaricació i malversació per irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra, que actualment es troba sota secret de sumari.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que en el moment de l’arrest el va considerar “un error”, atés que “en 2015 no era cap de gabinet de la Diputació” i que mai ha tingut “cap càrrec a Divalterra i molt menys, signatura”. Segons Gallego, la resposta dels agents va ser l'”esperada”: “Complim ordres”.

Precisament als agents els ha agraït el cap de gabinet “la seua humanitat i respecte”. “Una altra cosa és si valia la pena aquest desplegament de mitjans, una qüestió que ja no depén d’ells. Crec que han estat els més educats i professionals que m’he trobat aquestos dies. Ja m’han recomanat que no repasse tot el que s’ha dit i escrit”, ha assenyalat.

Comparteix

Icona de pantalla completa