Diari La Veu del País Valencià
Tornen a pintar esvàstiques i símbols nazis en un cartell de la ruta Estellés i en la seu de Ca Bassot a Burjassot

Un dels panells ceràmics de la Ruta Estellés i la seu de Ca Bassot a Burjassot han tornat a sofrir atacs vandàlics amb simbologia nazi. Es tracta de la segona agressió d’aquesta mena que sofreix el mobiliari urbà relacionat amb el poeta i el lloc de trobada del col·lectiu.

Esvàstiques, dianes i les sigles de la Schutzstaffel, l’organització paramilitar del govern nazi, van ser pintades aquest diumenge sobre el cartell que recull el poema de Vicent Andrés Estellés, Burjassot fa la festa i la desfà, inclòs en Mural del País Valencià en 1996. El senyal es troba ubicat al passeig Concepció Arenal i va ser col·locat pel consistori en 2013 per a completar la ruta sobre el poeta a la seua localitat natal.

Els atacs vandàlics no només s’hi van centrar en el panell ceràmic creat per Vicent Espinosa Carpio, sinó que la seu de Ca Bassot a Burjassot també va patir les pintades amb simbologia feixista a la façana de la casa. “Avui hem tornat a patir una nova agressió al nostre local –ja és la segona vegada en només un any i encara no s’han “trobat” els responsables. Una altra vegada ens pinten simbologia feixista i embruten les plaques de la ruta Estellés. Tornem a patir els atacs dels intolerants, dels racistes, dels violents… ,nosaltres continuem fent allò que sabem: celebrar la vida i l’alegria, celebrar que som un poble solidari i obert on no té cabuda el feixisme. Avui hem gaudit de la música d’una de les jam sessions que organitzem. Denunciem una altra volta aquests fets i alhora seguim dient ben alt que no ens aturaran. Seguim, seguirem!”, van denunciar aquest diumenge al seu mur de Facebook.

Les agressions de tarannà feixista en els últims mesos s’han acarnissat amb l’estàtua dedicada a Vicent Andrés Estellés col·locada a la plaça d’Emili Castelar i amb les seus d’EUPV, de Compromís i, sobretot, de Ca Bassot, assenyala el regidor d’Esquerra Unida al consistori José Alberto López qui adverteix que els atacs vandàlics amb simbologia nazi són continus.

La Policia Local de Burjassot va enxampar dos homes com a presumptes autors dels atacs vandàlics, segons ha pogut saber aquest diari. Els agents els van identificar i va obrir un atestat. El consistori farà un peritatge d’aquestes últimes les agressions.

Panell Ceràmic al passeig Concepció Arenal a Burjassot. / JOSÉ ALBERTO LÓPEZ
Pintades amb simbologia nazi a la seu de Ca Bassot a Burjassot. / CA BASSOT

Comparteix

Icona de pantalla completa