Diari La Veu del País Valencià
El Pilar es fa amb el primer premi d’Especial
Europa Press / València

Pere Baenas i el seu ‘Escàndol’ realitzen, a través de la música, una potent crítica a la situació política i als problemes de la societat actual, amb la crisi econòmica en el punt de mira, amb un geperut que representa el poble que suporta els membres d’una orquestra.

Fundada en 1953, i amb 54 anys en la secció Especial, la històrica Comissió ja hi comptava amb 14 primers premis, l’últim d’ells del 1999. El passat any, el seu monument va quedar fora del pòdium en quedar-se en el quart lloc.

Els premis de la Secció Especial queden configurats de la següent manera: primer premi, Plaça del Pilar; segon, Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal; tercer, Cuba-Literat Azorín; quart, Exposició Micer Mascó-Arévalo Vaca; cinquè, Almirall Cadarso-Comtde Altea; sisè, Regne de València-Avinguda Duc de Calàbria; setè, Cuba-Literat Azorín; huitè, Na Jordana; novè, Avinguda Malvarrosa-A.Ponz-Cavite; dèsè, Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana (Antiga de Campanar) i onzè, Mercat Central.

La falla Pediatra Jorge Comín-Serra Calderona, coneguda pel nom de Nou Campanar, amb el seu ‘Menina’, s’ha quedat en aquestes Falles 2014 sense premi. Segons han confirmat fonts de la Junta Central Fallera, les bases estableixen que un dels monuments no en tinga i, en aquesta ocasió, s’ha quedat sense ell la comissió presidida per Juan Armiñana, que en els últims anys ha estat sempre entre els primers llocs de la secció.

Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal -que el passat any va liderar el podi de la ‘categoria d’or’ de les Falles, s’ha quedat aquest 2014 en segon lloc, amb el monument ‘El xou ha de continuar’, de l’artista Pedro Santaeulalia, que repetia amb la comissió.

Comparteix

Icona de pantalla completa