Diari La Veu del País Valencià
Treballadors de Divalterra denuncien davant la Fiscalia purgues i amenaces de Rodríguez i el seu equip

Treballadors de Divalterra, l’empresa pública depenent de la Diputació de València, van presentar el passat 28 de febrer una denúncia davant Fiscalia en la qual acusaven el ja expresident de la corporació provincial Jorge Rodríguez i els seus col·laboradors de dur a terme una campanya de “assetjament organitzada” acompanyada d'”ordres d’acomiadament, insults, falsedats, vexacions públiques, atemptats a l’honor i a la ideologia i amenaces contínues” per advertir d'”irregularitats” en l’ús de fons públics.

Aquesta denúncia, segons ha informat aquest dilluns la Cadena Ser, seria l’origen de l’operació Alqueria, la causa que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra, que la setmana passada va portar a la detenció i posterior posada en llibertat de Jorge Rodríguez; el seu cap de gabinet, Ricardo Gallego; l’assessor Manuel Reguart; l’assessor jurídic Jorge Cuerda, i els cogerents de Divalterra, Xavier Simón i Agustina Brines. Tots ells romanen imputats en el jutjat número 9 de València per prevaricació i malversació de fons públics.

Segons la Cadena Ser, la denúncia dels treballadors de Divalterra, de 22 pàgines i 57 punts, descriu com des de novembre de 2016, Jorge Rodríguez, auxiliat pel seu assessor jurídic, Jorge Cuerda, i el seu cap de gabinet, Ricardo Gallego, duen a terme una “campanya d’assetjament organitzada”.

Segons els denunciants, aquesta campanya es produeix per l’intent de Rodríguez i el seu equip de “legalitzar” set contractacions com a càrrecs d’alta direcció, repartits entre tres llocs per al PSOE i quatre per a Compromís.

L’objectiu de les amenaces serien els empleats públics que basant-se en una auditoria interna i en 12 informes alertaven que aquestes contractacions “a dit” incomplien la llei, contravenien els principis d’austeritat, eficiència i transparència i suposaven una malversació de cabals públics superior als dos milions d’euros.

Primer enfrontament

Segons la denúncia, el primer enfrontament amb Rodríguez es produeix en la reunió del consell d’administració de Divalterra el 15 de novembre de 2016, després que diversos treballadors advertiren “d’actuacions irregulars en l’ús de fons públics” per part de l’exgerent Víctor Sahuquillo.

En eixe moment, d’acord amb la mateixa informació, Gallego va amenaçar amb acomiadar “el pallasso i fill de puta de l’auditor i tots els altres directors” que van evidenciar les irregularitats en forma de contractes fraccionats. Sahuquillo va acabar dimitint després de conéixer-se l’informe de l’auditor, que també qüestionava la inclusió de begudes alcohòliques com a dietes.

“Els insults i crits es repetien i sempre tenien lloc en presència del president Rodríguez”, segons la denúncia, a qui atribueix l’afirmació que anava a “acomiadar-los a tots”. En el cas de l’assessor jurídic Jorge Cuerda, d’acord amb aquesta informació, per decret del president va passar a assistir al consell en tots els assumptes relacionats amb les empreses dependents de la Diputació i en menys d’un mes va sol·licitar, fins a en sis ocasions, acomiadaments i va ordenar l’elaboració “d’informes falsos” per a legalitzar les contractacions.

La denúncia també detalla com l’equip del president, al costat del gerent Xavier Simón, va pressionar els empleats per a intentar col·locar altres dos militants del PSOE com a càrrecs d’alta direcció.

Consultat per la Ser, Rodríguez va negar les presumptes coaccions i irregularitats denunciades pels treballadors així com haver incorregut en irregularitats de tipus penal.

Comparteix

Icona de pantalla completa