Diari La Veu del País Valencià
Puig s’empara en una resolució judicial per a defensar la legalitat dels comptes del PSPV

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha defensat aquest dilluns que una resolució judicial d’abril confirma que “no hi ha finançament il·legal” en el seu partit i ha assegurat que “sempre” donarà suport al que diga la Justícia.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes en un acte celebrat al Port de València respecte a la informació que publica el diari El Mundo aquest dilluns, on s’assegura que l’Agència Tributària acredita el finançament irregular del PSPV.

“Açò apareix hui publicat. Fa tres o quatre mesos, va aparéixer publicat i després d’eixa publicació hi ha hagut un acte i l’acte judicial diu que no hi ha finançament il·legal del PSPV”, ha sentenciat el cap del Consell. “En un estat de dret qui decideix és la Justícia i nosaltres sempre estarem donant suport al que diga la Justícia”, ha afegit.

El passat mes d’abril, el jutjat d’instrucció número 21 de València va acordar inhibir-se en favor de jutjats de Madrid, Benidorm i Gandia en la causa oberta per a investigar un possible finançament irregular del PSPV durant les campanyes electorals de 2007 i 2008.

Els socialistes ja van valorar aleshores que la resolució judicial reconeixia que “no hi ha trama, ni finançament il·legal del PSPV ni diners en negre” i que l’únic fet respecte al qual podria plantejar-se la seua competència “estaria prescrit” segons la normativa vigent en eixe moment.

Comparteix

Icona de pantalla completa