Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat torna a l’Ajuntament de València els magatzems del Port ocupats per a la Fórmula 1

La Generalitat ha retornat a l’Ajuntament de València, després de l’ús que van tindre per a la celebració a la ciutat de la Fórmula 1 i el desmuntatge de tots els elements necessaris per a eixe esdeveniment, els magatzems 4 i 5 del port.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el desmantellament dels magatzems 4 i 5 del Port de València per part de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori s’ha produït de forma “eficient i eficaç” gràcies a les estratègies d’economia circular adoptades.

Puig ha assistit, junt amb la consellera María José Salvador, a la signatura de lliurament d’eixos magatzems a l’Ajuntament de València, acte al qual també ha acudit l’alcalde de València, Joan Ribó. Aquestes infraestructures, de titularitat municipal, es van ocupar en 2008 per la Generalitat amb motiu de la celebració del Gran Premi d’Europa de Fórmula 1. Ara, l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) ha desmantellat les instal·lacions desmuntables que es van construir en eixe moment perquè l’Ajuntament recupere aquest espai en les seues condicions originals.

El cap del Consell ha destacat que aquest és un exemple de “la cooperació entre l’Ajuntament de València i la Generalitat” en el seu esforç per “realitzar vells projectes que estaven paralitzats”. A més, ha explicat, la Generalitat col·laborarà també amb el consistori per a la rehabilitació d’aquest espai. Per a això, la Generalitat aportarà un milió d’euros, que se sumarà al milió que posarà l’Ajuntament finançat en part, segons ha explicat Joan Ribó, amb fons europeus FEDER.

Economia circular

El president ha felicitat els responsables d’Habitatge que han dut a terme el desmantellament dels magatzems, ja que, ha assenyalat, “s’ha aconseguit una eficiència magnífica ja que teòricament havia de costar més d’un milió d’euros retornar-les al seu estat primitiu i finalment ha costat 20.000 euros”.

La consellera d’Habitatge, María José Salvador, ha explicat que aquesta diferència en el cost ha sigut possible “a través del sistema pel qual s’ha optat d’economia circular, és a dir, que l’empresa que es quedava el contracte podia quedar-se tot el material i procedir a la seua venda”.

Salvador ha definit l’actuació com a “paradigmàtica” del canvi de model en infraestructures posat en marxa per l’actual Consell, ja que permetrà, amb un cost menor que l’esperat, donar als embulls “els usos que finalment la Marina decidisca”.

Comparteix

Icona de pantalla completa