Diari La Veu del País Valencià
Activada l’alerta per temperatures superiors als 39 graus a la Ribera Alta i a la Costera

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, seguint les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat el nivell alt o taronja a les comarques de la Costera i la Ribera Alta per temperatures que podrien superar els 39 graus.

Aquestes comarques estan integrades en la zona climatològica 17, a la qual pertanyen les següents poblacions: Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Énova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Llocnou d’en Fenollet, la Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Castelló de la Ribera i Xàtiva.

A causa de l’augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions amb la intenció de previndre els efectes de la calor en la salut, especialment la dels col·lectius més vulnerables: les persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i infants.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia; així com utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars, i protegir-se el cap amb una gorra o barret. A casa, s’aconsella abaixar les persianes i els tendals de les façanes exposades al sol. També es recomana situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta la població a beure molta aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i escollir plats freds i fruites i verdures fresques.

Comparteix

Icona de pantalla completa