Diari La Veu del País Valencià
Rosa García (Cs) acusa Podem d’estar al costat dels etarres i no de les víctimes

El debat sobre les violacions dels drets humans al nord del Marroc celebrat aquest matí a les Corts ha tingut un moment especialment tens protagonitzat pels diputats de Ciutadans Rosa García i de Podem David Torres. La frase l’ha proferida la diputada García quan ha acusat Podem d'”estar al costat dels etarres i no de les víctimes”.

La diputada intentava defensar-se de les acusacions de Torres, qui havia retret a Ciutadans que no es volguera mullar en un afer com la defensa dels drets humans. El diputat de Podem havia assegurat que el parlament té competències per a tractar la violació de drets humans en qualsevol part del món. “Que a vostés els resulte incòmode pronunciar-se en favor de la no violació dels drets humans és una altra qüestió”, ha afegit.

Carregant el vídeo…

García li ha retret que les Corts no eren el lloc per a debatre eixos assumptes. Segons la diputada, Ciutadans té una gran sensibilitat però no poden “entrar en política internacional” perquè hi existeixen altres institucions més adequades, com ara Nacions Unides. Ha sigut en aquest moment quan la diputada de Ciutadans ha afirmat que “cadascú es mulla segons el programa del seu partit i els seus valors, com, per exemple, quan el seu partit dóna suport als etarres i no a les víctimes”.

Les declaracions de la diputada han generat polèmica en la sala i tant el diputat de Podem al·ludit com la parlamentària de Compromís Marian Campello han retret al president de la Comissió, el popular Juan José Zaplana, que no donara la paraula a David Torres per a defensar-se.

Després de les paraules de la diputada de Ciutadans, Campello ha insistit que cap grup parlamentari present a la sala dóna suport a terroristes i que “dir açò és una falta de respecte a tots els valencians i valencianes i al sistema judicial molt gros”. A més, la diputada del PSPV, Clara Tirado, ha criticat al seu torn de paraula la posició del president de la Comissió, que no ha acceptat les al·lusions.

Comparteix

Icona de pantalla completa