Diari La Veu del País Valencià
Gascó (PPCV) adverteix Marzà que si no indemnitza els centres concertats pot ser condemnat per prevaricació

La portaveu d’Educació del PPCV a les Corts, Beatriz Gascó, ha instat el conseller Vicent Marzà a “complir les sentències que obliguen a restituir els concerts després de conéixer-se que la Generalitat ha presentat recurs davant el Tribunal Suprem” i ha llançat un advertiment a Marzà: “Haurà d’indemnitzar els centres per danys i perjudicis o assumir que puga ser condemnat per prevaricació”.

Gascó ha exigit al conseller que “deixe de maltractar els centres concertats” i l’ha acusat, en un comunicat, de “pretendre allargar la situació per a, mentre el Suprem hi decideix, asfixiar els centres que tenen greus dificultats econòmiques després d’arrabassar-los els concerts”.

L’objectiu del Consell, ha assegurat la parlamentària en un comunicat, és “imposar un model d’escola únic que puguen controlar”. “L’escola concertada molesta Compromís i el PSPV perquè té un ideari que no poden controlar”, ha asseverat.

“Danys irreparables”

La portaveu popular ha assenyalat que Marzà “no pot seguir mirant cap a un altre costat i ha de ser conscient dels danys irreparables que ha suposat la supressió d’aquestos concerts”.

En aquest sentit, s’ha referit a les famílies “obligades a modificar els plans per als seus fills”, als “alumnes que no han sigut capaços d’adaptar-se als nous centres arribant a l’extrem de repetir curs” i als centres educatius “endeutats per a mantindre l’oferta que pretenia suprimir”.

Beatriz Gascó ha recordat que “els centres concertats estan blindats per llei, atés que és un dret arreplegat en la Constitució.

Comparteix

Icona de pantalla completa